Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φιλική «κατοστάρα» της Χάποελ στον Άρη

Τεράστια η διαφορά κλάσης και επιπέδου ανάμεσα σε Άρη και Χάποελ Τελ Αβίβ, με την ισραηλινή ομάδα να κερδίζει εύκολα με 100-72 στο Αλεξάνδρειο σε φιλική αναμέτρηση.

Την ανωτερότητά της σε όλα τα επίπεδα πιστοποίησε η ενισχυμένη και «λαμπερή» φέτος Χάποελ Τελ Αβίβ απέναντι στον Άρη που «πνίγηκε» στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το πάλεψε στο δεύτερο. Με πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο, αδυναμία να κοντράρει τους Καμπόκλο και Μότλεϊ στη ρακέτα, ο Άρης φανέρωσε τα τρωτά του σημεία και τις αδυναμίες, όντας ακόμα αρκετά πίσω από τα θέλω του Γιάννη Καστρίτη, αλλά και με αρκετές απουσίες.

Για τον Άρη, που έπαιξαν για πρώτη φορά οι (ανέτοιμοι) Γούντμπερι και Χοτζ ενώ απουσίαζαν οι Λαζέφκσι και Γκιουζέλης, ξεχώρισε επιθετικά ο Ντέιβιν ΝτεΤζούλιους με 17 πόντους, ενώ ο Λευτέρης Μαντζούκας είχε 11. Στους 9 ο Λευτέρης Μποχωρίδης και στους 8 ο Βασίλης Τολίοπουλος.

Από την πλευρά της Χάποελ δεν έπαιξε ο Μπέντιλ και υπήρχαν αρκετοί διακριθέντες. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ, Μπράιαν Ανγκόλα είχε 20 πόντους, ο Μπρούνο Καμπόκλο 16, οι Τζόναθαν Μότλεϊ και Μάρκους Φόστερ έβαλαν από 13 πόντους και οι Πατ Μπέβερλι, Γκάι Παλατίν σκόραραν 11 πόντους έκαστος.

Διαφορά δυναμικότητας με το… καλημέρα και +32 η Χάποελ

Ο Άρης ξεκίνησε με τους ΝτεΤζούλιους, Μποχωρίδη, Νόλεϊ, Μαντζούκα και Μπανκς, ενώ η Χάποελ με τους Μπέβερλι, Φόστερ, Τιμόρ, Ουέινραϊτ και Μότλεϊ. Η Χάποελ μπήκε πιο δυνατά και με δύο τρίποντα του Φόστερ και τον Μότλεϊ να κυριαρχεί στη ρακέτα έναντι του Μπανκς, έκανε το 0-10. Ο ΝτεΤζούλιους αφύπνισε τον Άρη με δύο μακρινά σουτ, όμως οι «κιτρινόμαυροι» τα είχαν βρει σκούρα και στις δύο μεριές του παρκέ. Με τρίποντα του Μπέβερλι και του Ανγκόλα η διαφορά αυξήθηκε κι άλλο φτάνοντας το 14-35 της πρώτης περιόδου, με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να… ψάχνεται.

Ούτε ο Τολιόπουλος μπορούσε να δώσει επιθετικές λύσεις στην ομάδα του και κάπως έτσι η Χάποελ ξέφυγε με 14-40 και λίγο μετά με 21-50 παρά τις όποιες προσπάθειες του ΝτεΤζούλιους. Η διαφορά των δύο ομάδων έδειχνε… χαώδης και το 28-60 αποτύπωνε πλήρως αυτή την εικόνα, με τον Άρη να κάνει πολλά λάθη (14) με λίγες ασίστ (4) και να χάνει τη μάχη στις δύο ρακέτες.

Με τρία τρίποντα από Μαντζούκα (2) και Χοτς και όπλο τη δυνατή άμυνα ο Άρης προσπάθησε να βρει ρυθμό (41-65), όμως οι Παλατίν και Ανγκόλα επανέφεραν τη διαφορά στους 30 πόντους (41-71). Ο Τολιόπουλος βρήκε επαφή με το καλάθι και με το μακρινό τους σουτ οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν στο 55-78 του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Άρης συνέχισε την προσπάθειά του, μείωσε ως το 59-81, όμως με τον Καμπόκλο η Χάποελ άνοιξε ξανά τη διαφορά, κάνοντας το 61-95, ενώ ο ΝτεΤζούλιους με βολές έγραψε το τελικό 72-100, με τον Άρη να κρατάει την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 14-35, 28-60, 55-78, 72-100

Άρης (Καστρίτης): Μπανκς, Νόλεϊ, Τολιόπουλος, ΝτεΤζούλιους, Καζαμίας, Χατζηδάκης, Μποχωρίδης, Κλέι, Πουρλιδάς, Γούντμπερι, Ρόμπερτς, Μαντζούκας, Χοτζ.

Χάποελ Τελ Αβίβ (Δέδας): Μότλεϊ, Μπέβερλι, Καμπόκλο, Ράγκλαντ, Ανγκόλα, Φόστερ,  Ουέινραϊτ, Μπλέιζερ, Πάλατιν,  Τίμορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ