Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Οι δύο φιναλίστ του US Open

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Γιάνικ Σίνερ, και ο κορυφαίος Αμερικανός στον κόσμο, Τέιλορ Φριτς, θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο τελευταίο Major της σεζόν.

Ο 23χρονος Ιταλός συνεχίζει την εκπληκτική του χρονιά και θα αγωνιστεί στο δεύτερο τελικό του σε Grand Slam, μετά την κατάκτηση του Australian Open τον Ιανουάριο στη Μελβούρνη.

Παίζοντας όσο έπρεπε και κερδίζοντας τους περισσότερους κρίσιμους πόντους, ο Σίνερ επικράτησε 7-5, 7-6(3), 6-2 του πρωτάρη σε ημιτελική φάση Major, Τζακ Ντρέιπερ και σημείωσε την 11η συνεχόμενη νίκη του στο tour, προερχόμενος από την κατάκτηση του Cincinnati Masters.

Συνολικά, αυτή ήταν η 54η νίκη του στο φετινό tour σε σύνολο 59 αγώνων, έχοντας μόλις πέντε ήττες όλη τη χρονιά!

Ο Σίνερ έχει κερδίσει τους τέσσερις προηγούμενους τελικούς που έχει αγωνιστεί φέτος (Μελβούρνη, Ρότερνταμ, Μαϊάμι, Χάλε, Σινσινάτι), πηγαίνοντας για το απόλυτο 5×5.

Στον 2ο ημιτελικό, ο Τέιλορ Φριτς κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία του και να πετύχει μια μεγάλη νίκη με 4-6, 7-5, 4-6, 6-4, 6-1 επί του συμπατριώτη του, Φράνσις Τιαφό.

Ο 26χρονος, Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης, ελπίζει να γίνει ο πρώτος Αμερικανός που κατακτά το US Open μετά τον Άντι Ρόντικ το 2003, στο σημαντικότερο ματς της καριέρας του την Κυριακή στο Flushing Meadows.

Αυτός θα είναι ο 15ος τελικός καριέρας για τον Φριτς, ο οποίος έχει 8 τίτλους με πιο σημαντικό αυτόν στο Indian Wells Masters το 2022.

Σίνερ και Φριτς θα συναντηθούν για 3η φορά, με το μεταξύ τους σκορ να είναι ισόπαλο 1-1. Ο Φριτς είχε κερδίσει το πρώτο τους ματς το 2021 στη φάση των “16” του Indian Wells με 2-0 σετ ενώ ο Σίνερ επιβλήθηκε το 2023 στο ίδιο τουρνουά, για τα προημιτελικά.

Η πρόκριση στον τελικό έχει εξασφαλίσει στον Αμερικανό την άνοδο στο Νο7 του κόσμου, ενώ με τίτλο την Κυριακή ο Φριτς θα ανέβει στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 21:00 (Eurosport).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ