Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στην Εστρέλα Αμαδόρα ο Μπιλάλ – Το κέρδος του Παναθηναϊκού

Μετακόμισε στην Πορτογαλία για την Εστρέλα Αμαδόρα ο Μπιλάλ Μαζχάρ.

Ο Γαλλοαιγύπτιος σέντερ φορ που εντυπωσίασε τα προηγούμενα χρόνια με τις ομάδες Νέων του Παναθηναϊκού, ανακοινώθηκε από την ομάδα της Liga Portugal στην οποία και θα αγωνίζεται μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Θυμίζουμε ότι ο Μπιλάλ είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο Youth League τη σεζόν 2022-23 με το τριφύλλι στο στήθος, πετυχαίνοντας οκτώ τέρματα στη διοργάνωση εκείνης της σεζόν, ενώ συνολικά φόρεσε τα πράσινα σε 84 ματς, σκοράροντας 46 φορές και μοιράζοντας και πέντε ασίστ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για τον Μπιλάλ υπήρχε εξαρχής ενδιαφέρον από την Εστρέλα Αμαδόρα, αλλά και την ιταλική Κόμο. Οι Πορτογάλοι ωστόσο αδυνατούσαν να καλύψουν το συμβόλαιό του, το οποίο είναι κοντά στις 150.000 ευρώ και έτσι την λύση έδωσε η νεοφώτιστη στη Serie A ιταλική ομάδα που προχώρησε στην απόκτησή του, αλλά κρίθηκε σκόπιμο να παραχωρηθεί στην Αμαδόρα με την μορφή δανεισμού, προκειμένου να αποκτήσει περισσότερες παραστάσεις. Μάλιστα, για την απόκτηση του παίκτη είχε κινηθεί και η Λαμία, ωστόσο η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγας προτίμησε να παραχωρήσει τον Αφρικανό ποδοσφαιριστή στην Ιβηρική.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πορτογαλικά δημοσιεύματα περί ποσοστού μεταπώλησης που φέρεται να διατήρησε ο Παναθηναϊκός απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Παρ’ όλα αυτά, υφίσταται οικονομικό όφελος από τη μεταγραφή του Μπιλάλ, αφού το τριφύλλι θα βάλει στα ταμεία του το ποσό των 270.000 ευρώ που αντιστοιχεί στα τροφεία του ποδοσφαιριστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ