Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Τρομακτικό ατύχημα στη Φόρμουλα Ένα – Σοκαριστική σύγκρουση, πήρε φωτιά το μονοθέσιο!

Ένα τρομακτικό ατύχημα στο Ζάντβορτ προκάλεσε διακοπή στα δοκιμαστικά του ολλανδικού  Grand Prix. Ο Λόγκαν Σάρτζεντ διέλυσε το μονοθέσιο της Williams, αλλά ο ίδιος στάθηκε τυχερός, καθώς βγήκε σώος. Ο Αμερικανός πιλότος είχε έξοδο στη στροφή 4 και προσέκρουσε με αρκετά χιλιόμετρα στις προστατευτικές μπαριέρες διαλύοντας την FW45 του.

Το μονοθέσιο άρπαξε αμέσως φωτιά με τους βοηθούς της πίστας να πηγαίνουν με καθυστέρηση στο σημείο που είχε σταματήσει ο Σάρτζεντ, αλλά ο Αμερικανός βγήκε μόνος του και χωρίς να έχει τραυματιστεί.

Τα επόμενα δευτερόλεπτα του ατυχήματος ο Τζορτζ Ράσελ πέρασε με τη Mercedes από το σημείο και υπέδειξε στον Σάρτζεαντ να βγει άμεσα από το μονοθέσιο διότι η ουρά της Williams καιγόταν ήδη. Ο Αμερικανός βγήκε έγκαιρα, και σύντομα οι κριτές έσβησαν τη φωτιά.

Στις συνθήκες έλλειψης πρόσφυσης, στο βροχερό Ζάντβοορτ, νωρίτερα ο Νίκο Χούλκενμπεργκ είχε βγει από την πίστα στη στροφή 11 με τη Haas και έσπασε την εμπρός πτέρυγά του. Έξοδο είχε επίσης και ο ομόλογός του Κέβιν Μάγκνουσεν, όπως και ο Ράσελ στη στροφή 1 – αλλά ο Δανός και ο Άγγλος απέφυγαν τις μπαριέρες.

Οι οργανωτές χρειάστηκαν 44 λεπτά για να απομακρύνουν τη Williams από το σημείο και να επιδιορθώσουν τις ζημιές στη μπαριέρα. Στα λίγα λεπτά πριν το ατύχημα, με τα ενδιάμεσα ελαστικά βροχής ο Φερνάντο Αλόνσο είχε βάλει την Aston Martin AMR24 στην κορυφή με διαφορά 0,4’’ από τη McLaren του Όσκαρ Πιάστρι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ