Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτιά στον Βαρνάβα: Απεγκλωβίστηκαν 100 άτομα μέσα από αυτοκίνητα – Εκκενώνεται και η Σταμάτα

Δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Βαρνάβα λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς που καίει στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, οι φλόγες μέχρι στιγμής έχουν κάψει σπίτια, οχήματα της Πυροσβεστικής και έχουν στείλει στο νοσοκομείο δύο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Ήδη, όπως ανέφερε το OPEN, έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 100 άτομα που βρίσκονταν μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Πρόκειται για κατοίκους του Βαρνάβα και ανθρώπους που επιχείρησαν να φύγουν μακριά από τη φωτιά. Οι άνθρωποι αυτοί προσπάθησαν να απομακρνθούν με τα ΙΧ τους αλλά εγκλωβίστηκαν μέσα στη φωτιά και ειδοποίησαν τις αρχές.

Με επιχείρηση που στήθηκε σε ελάχιστο χρόνο, πυροσβέστες και ομάδα της ΟΠΚΕ τους προσέγγισε και κατάφερε να τους απεγκλωβίσει.

Νωρίτερα, υπήρξαν απεγκλωβισμοί πολιτών και από σπίτια.

Λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα έφτασε μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Σταμάτας να απομακρυνθούν μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς προς Εθνική Οδό.

Το απόγευμα έγινε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού, για τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής που έγινε από τον Βασίλη Βαθρακογιάννη, στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής, ξέσπασαν 40 νέες πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο.

«Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Βασίλης Κικίλιας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Μέγαρα έχει περιοριστεί και οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν. Μισή ώρα μετά, εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Βαρνάβα με ριπές ανέμων 8 μποφόρ. Εκδόθηκαν 4 μηνύματα από το 112. Η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα. Οι φλόγες ξεπερνούν τα 25 μέτρα! Από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα. Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να ακολουθούν υποχρεωτικά τις οδηγίες των αρχών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις άνθρωποι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν οι τρεις στο κέντρο υγείας Καπανδριτίου και ο ένας στο Σισμανόγλειο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ