Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτό είναι το πριμ του Μίλτου Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Θεσμοθετημένα με νόμο είναι τα ολυμπιακά πριμ από την Πολιτεία και αφορούν στους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες της χώρας μας, που καταφέρνουν να ανέβουν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Έτσι, λοιπόν, ο Μίλτος Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι θα πάρει από την Πολιτεία το ποσό των 90.000 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι το αργυρό μετάλλιο ισοδυναμεί με 60.000 ευρώ και το χάλκινο με 50.000 ευρώ.

Η ΕΟΕ θα μοιράσει, μέσω των ομοσπονδιών τους, 200.000 ευρώ στους αθλητές που θα ανέβουν στο βάθρο, ενώ υπενθυμίζεται πως καθένας από τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανταμείφθηκε με 10.000 ευρώ.

Πριμ και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου

Προ μηνών η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (World Athletics) ανακοίνωσε μετά βαΐων και κλάδων πως φέτος στο Παρίσι θα απονείμει (μόνο) στους νικητές πριμ ύψους 50.000 δολαρίων σε μια καθαρή επίδειξη δύναμης του προέδρου της, Σεμπάστιαν Κόε.

Με μία απλή πρόσθεση, λοιπόν, και χωρίς να υπολογίζονται τα χρήματα από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ενδεχομένως από τον ΣΕΓΑΣ, το πριμ για το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου ανέρχεται  στα περίπου 140.000 ευρώ. 

                                                                                                            Θ.Γ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ