Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Γκαρσία καθάρισε την Εσκάλδες και έστειλε την ΑΕΚ στην επόμενη φάση

Με την… υπογραφή του Λιβάι Γκαρσία η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση. Η Ένωση νίκησε 4-0 την Ιντερ Ντ’ Εσκάλδες και με συνολικό σκορ 7-3 πέρασε στον επόμενο γύρο του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει την Τρίτη την Νόα στην Αρμενία (ρεβάνς 15/8 στη Νέα Φιλαδέλφεια).

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο. Η άμυνα της ήταν πειραματική με τον Βίντα δεξί μπακ και είχε αρκετά κενά, ενώ για ακόμη ένα παιχνίδι το δίδυμο Σιμάνσκι-Γιόνσον έδειξε προβληματικό.

Η ΑΕΚ δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι καθώς δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της, δεν πίεζε ψηλά την άμυνα της Ίντερ ντ’ Εσκάλδες και δεν μπορούσε να δημιουργήσει τίποτα στο επιθετικό κομμάτι.

Μάλιστα η ομάδα της Ανδόρας ήταν εκείνη που πήγε να πάρει το προβάδισμα στο 18′ όταν από μια κόντρα που έβαλε ο Χατζισαφί στον Μπερλάνγκα, η μπάλα πήρε μια επικίνδυνη τροχιά και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Ένωση κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Λιβάι Γκαρσία που πήρε την μπάλα βρήκε χώρο και έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή κάνοντας το 0-1.

Από το 65′ και μετά την είσοδο του Μάνταλου η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό. Το 0-2 ήρθε στην επόμενη καλή στιγμή της Ένωσης στο 74′. Ο Χατζισαφί γέμισε και ο Λιβάι Γκαρσία που υποδέχθηκε την μπάλα, κατέβασε και εκτέλεσε σκοράροντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ βρήκε τρίτο γκολ στο 83′ με τον Άμραμπατ, ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς, με τον εξτρέμ να υποδέχεται την μπάλα από τον Μάνταλο και από πλάγια θέση να πλασάρει γράφοντας το 0-3.

Τρία λεπτά αργότερα ο Λιβάι Γκαρσία ολοκλήρωσε την εξαιρετική του εμφάνιση στο παιχνίδι, καθώς με όμορφη κίνηση και πλασέ σημείωσε χατ-τρικ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Ίντερ ντ’ Εσκάλδες (Φελίπ Ορτίθ): Μουνιόθ, Τόρες (81′ Έρμαν), Πουέντες, Φέχερ, Γκαγέγο (75′ Σάντσεθ), Μαρτίνεθ (60′ Λόπεθ), Αλόνσο, Μπουχαρμά (60′ Αντρέου), Μπερλάνγκα, Ντε Λα Τόρε, Λοπέζ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Χατζισαφί (81′ Ρότα), Κάλενς, Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι, Γιόνσον (56′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (72′ Κοϊτά), Φερνάντες (81′ Αμραμπατ), Λιούμπισιτς, Λιβάι Γκαρσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ