Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Τα βρήκε με Ρέιντζερς και Σιφουέντες ο Άρης – Υποχρεωτική οψιόν 5 εκατ. ευρώ!

Το μεταγραφικό ντεμαράζ του Άρη συνεχίζεται και μετά τους Σίστο, Σισέ και Μάγιο, οι κιτρινόμαυροι προχωρούν και στην απόκτηση του 25χρονου Χοσέ Άντονι Σιφουέντες που ανήκει στην Ρέιντζερς και είναι η επιλογή του Άρη για τον άξονα της μεσαίας γραμμής και πιο συγκεκριμένα για το «8»!

Ο παίκτης από τον Ισημερινό, που ήταν στην αποστολή της χώρας του στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα (δίχως να αγωνιστεί όμως), δεν υπολογίζεται από τους Σκωτσέζους και ο Άρης συμφώνησε να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, βάζοντας και μια υποχρεωτική οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι ύψους 5 εκατ. ευρώ!

Πρόκειται για παίκτη που το κασέ του στη σκωτσέζικη ομάδα είναι πάνω από 1 εκατομμύριο και λογικά ένα μέρος θα καλύψει και η ομάδα του, με την οποία έχει συμβόλαιο ως το 2027.

Ο γεννημένος στις 12 Μαρτίου του 1999 με ύψος 1,78 κεντρικός μέσος με τα χαρακτηριστικά ενός box to box χαφ, ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του παίζοντας σε Ουνιβερσιντάντ Κατόλικα και στη συνέχεια δανεικός στην Αμέρικα ντε Κίτο.

Τον Ιανουάριο του 2020 τον αγόρασε έναντι 1 εκατ. ευρώ η Λος Άντζελες Γκάλαξι, με την οποία έκανε συνολικά 121 εμφανίσεις με 15 γκολ και 20 ασίστ, κατακτώντας με την ομάδα του MLS το νταμπλ του 2022, ενώ την επόμενη χρονιά έφτασε και στον τελικό του CONCACAF Champions League.

Τον Αύγουστο του 2023 ο Σιφουέντες έκανε το άλμα στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ρέιντζερς που έβγαλε από τα ταμεία της 12 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει. Έκανε ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Σερβέτ και ως τον περασμένο Γενάρη, που παραχωρήθηκε δανεικός στην Κρουζέιρο, μέτρησε 20 συμμετοχές. Στην Βραζιλία δεν έπαιξε πολύ (12 παιχνίδια) και επέστρεψε στην Ρέιντζερς, με την οποία έχει συμβόλαιο ως το 2027 και από εκεί φυσικά στον Άρη που θα είναι ο επόμενος προορισμός του.

Ο Σιφουέντες είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες του Εκουαδόρ και έκανε το ντεμπούτο του με την Ανδρών τον Σεπτέμβριο του 2019, μετρώντας μέχρι σήμερα 21 συμμετοχές και παρουσία στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ