Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πώς ανεβαίνει στα 7.150.000 ευρώ το deal του Παναθηναϊκού με Γαλατά για Τετέ

Μπέρδεμα προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το ποσό που θα δώσει ο Παναθηναϊκός στη Γαλατασαράι για την αγορά του Τετέ.

Ο τουρκικός σύλλογος είναι υποχρεωμένος να ανακοινώνει επίσημα τα ποσά που διακινούνται σε κάθε μεταγραφική κίνηση, όπως και το ύψος των συμβολαίων. Η Γαλατασαράι, λοιπόν, δεν είπε ψέματα λέγοντας ότι θα εισπράξει 4.750.000 από τον Παναθηναϊκό, όμως υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια που ανεβάζει κατά πολύ το ποσό.

Ο τουρκικός σύλλογος απέκτησε πέρυσι τον Τετέ ως ελεύθερο ποδοσφαιριστή, ωστόσο η Σαχτάρ Ντόνετσκ προσέφυγε στα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου με τον ουκρανικό σύλλογο δεν έπρεπε να «τρέχει» όσο εκείνος αγωνίστηκε ως δανεικός σε Λιόν και Λέστερ, επωφελούμενος μιας διάταξης της FIFA για παίκτες ουκρανικών συλλόγων εν καιρώ πολέμου.

Πρωτόδικα, κέρδισε την υπόθεση και της επιδικάστηκε από τη FIFA το ποσό των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι πρέπει να πληρώσει ο παίκτης από το πριμ υπογραφής του από τη Γαλατά, το οποίος όμως δεν έχει λάβει ακόμα, κάτι που ήταν μία κοινή συμφωνία του Τετέ με το τουρκικό κλαμπ.

Κύκλοι στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι η υπόθεση έχει ελάχιστες πιθανότητες να αλλάξει στο CAS, όπου έχει καταθέσει έφεση ο παίκτης και πως το πιθανότερο σενάριο είναι να επιδικαστούν τελεσίδικα τα χρήματα αυτά στον ουκρανικό σύλλογο. Ένας όρος της συμφωνίας του Παναθηναϊκού με την Γαλατά είναι πως αυτά τα χρήματα θα τα πληρώσουν τελικά οι πράσινοι, κάτι που θα ανεβάσει το κόστος της απόκτησης του Τετέ στα 7.150.000 ευρώ.

Και αυτή η εκκρεμοδικία ήταν ένας ακόμα λόγος που ώθησε τους Τούρκους να παραχωρήσουν τον Βραζιλιάνο, αφού για την επόμενη τριετία θα τους κόστιζε πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ (με μισθούς και αποζημίωση στο CAS), ενώ με την πώλησή του στον Παναθηναϊκό έβγαλαν και ένα σοβαρό κέρδος από έναν παίκτη που εν τέλει απέκτησαν πέρυσι ως ελεύθερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ