Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιος είναι ο 20χρονος που προσπάθησε να σκοτώσει τον Τραμπ (ΦΩΤΟ)

Ένας 20χρονος ονόματι Τόμας Μάθιου Κρουκς από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια κατάφερε να βρει «παραθυράκι» και να πυροβολήσει ανενόχλητος τον Τραμπ, ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει στους ψηφοφόρους του στην Πενσιλβάνια.

Ο νεαρός στάθηκε στην ταράτσα κτιρίου και από απόσταση σχεδόν 130 μέτρων πυροβόλησε πολλές φορές προς το μέρος του Τραμπ. Μία από τις σφαίρες τον βρήκε στο αφτί, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

 

 

Όταν έγινε αντιληπτός, ελεύθεροι σκοπευτές των Μυστικών Υπηρεσιών τον εκτέλεσαν πυροβολώντας τον στο κεφάλι. Στο σημείο εντοπίστηκε ένα τουφέκι τύπου AR.

Ποιος ήταν ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς 

Σύμφωνα με τα αρχεία κατάστασης των ψηφοφόρων ο Κρουκς ήταν εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικάνος.

Ο δράστης είχε κάνει μια μοναδική δωρεά 15 δολάρια στη φιλελεύθερη επιτροπή πολιτικής δράσης ActBlue στις 20 Ιανουαρίου 2021, την Ημέρα Ορκωμοσίας του Μπάιντεν, σύμφωνα με τη New York Post. Τότε ήταν 17 ετών. 

Ποιος είναι ο 20χρονος που πυροβόλησε τον Τραμπ

Εγγράφηκε για να ψηφίσει μόλις έκλεισε τα 18 τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ως μέλος του GOP, δείχνουν τα αρχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τόμας ήταν ένα ιδιαίτερα ευφυές παιδί, ωστόσο είχε ακραίες απόψεις και φέρεται να είχε εμπλακεί πολλές φορές σε βίαια περιστατικά, ενώ είχε συλληφθεί αρκετές φορές.

Φέρεται να συμμετείχε σε ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και κάποιες που υποστήριζαν τις «δραστικές ενέργειες κατά εχθρών».

Τόμας Μάθιου Κρουκς 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι 2023 συνελήφθη στο Σιάτλ κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας, στην οποία σημειώθηκαν συγκρούσεις με αστυνομικούς ζημιές σε περιουσίες.

Το 2022 στο Όρεγκον συμμετείχε ξανά σε αντιφασιστική πορεία στην οποία έγιναν δεκάδες συλλήψεις. 

O Τόμας φέρεται να είχε δεσμούς με αντιφασιστικές οργανώσεις σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, όπως στο Πόρτλαντ, το Σιάτλ, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ