Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρομερό παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος από την Μάχουτσικ – Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του στίβου το ρεκόρ κόσμου της Κονσταντίνοβα

Έγραψε ιστορία η Ουκρανή Γιαροσλάβα Μάχουτσικ. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ύψους πέρασε τα 2μ.10 στο διεθνές μίτινγκ του Παρισιού και κατέρριψε το ρεκόρ κόσμου στο αγώνισμα της Βουλγάρας Στέφκα Κονταντίνοβα, η οποία το 1987 (Ρώμη) είχε περάσει τα 2μ.09.

Ύστερα από 37 χρόνια η 23χρονη Μάχουτσικ έβαλε στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας του διεθνούς κλασικού αθλητισμού το ρεκόρ κόσμου της μεγάλης Βουλγάρας πρωταθλήτριας. 

Στο Παρίσι (έγινε μίτινγκ της σειράς των ντάιαμοντ λιγκ) η Ουκρανή εξασφάλισε την πρώτη θέση, έχοντας περάσει τα 2μ.03 με την δεύτερη προσπάθειά της, αφήνοντας έτσι την Αυστραλή Όλισλερς στην δεύτερη θέση (έμεινε στα 2μ.01) και στην τρίτη την Τόπιτς από την Σερβία, η οποία έκανε 1μ.95. Στην συνέχεια η Μάχουτσικ τοποθέτησε τον πήχη στα 2μ.07 που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια και μετά επιχείρησε στα 2μ.10, που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια! Τεράστιο παγκόσμιο ρεκόρ από μία πολύ μεγάλη αθλήτρια.

«Μπαίνοντας σε αυτόν τον αγώνα, ένιωσα ότι μπορούσα να πηδήξω 2μ.07 και ίσως 2μ.10», είπε η Μάχουτσικ και πρόσθεσε: «Επιτέλους έβαλα την Ουκρανία στην ιστορία του παγκόσμιου στίβου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ