Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Παίρνει Κοϊτά η ΑΕΚ!

Πιο κοντά από ποτέ στην απόκτηση του Αμπουμπακαρί Κοϊτά βρίσκεται η ΑΕΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ένωση έχει καταφέρει μετά από διαπραγματεύσεις εβδομάδων να φτάσει προ των πυλών της οριστικής συμφωνίας για την απόκτηση του 26χρονου δεξιοπόδαρου διεθνή αριστερού εξτρέμ, που μαζί με τον Μίλσον είναι οι δύο παίκτες στους οποίους επικεντρώθηκε από την αρχή για τη συγκεκριμένη θέση.

Πλέον απομένουν λεπτομέρειες, όμως στο Βέλγιο εκτιμούν πως η συμφωνία θεωρείται ολοκληρωμένη και απομένει βέβαια το σημαντικότερο κομμάτι που είναι οι υπογραφές.

Ο Κοϊτά φέρεται να έχει συμφωνήσει και αυτός για πολυετές συμβόλαιο και περιμένει την ειδοποίηση και την άδεια της Σιντ Τρούιντεν για να ταξιδέψει στην Αθήνα, ώστε να ενταχθεί επίσημα στην ΑΕΚ.

Οι εξελίξεις αναμένεται να «τρέξουν» άμεσα και ο Μαυριτανός με βελγικό διαβατήριο θα είναι στην πρώτη προπόνηση επί ελληνικού εδάφους μετά την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία.

H AEK αποκτά, λοιπόν, τον βασικό της στόχο για τα αριστερά της επίθεσης μετά από επίμονη προσπάθεια και βέβαια μεγάλη οικονομική επένδυση (4 εκατ. ευρώ για την αγορά του ποδοσφαιριστή).

Ο Κοϊτά αγωνίζεται στην ομάδα από το Βέλγιο από το 2021, όταν και πήρε μεταγραφή από τη Βάασλαντ-Μπέβερεν (51 ματς, 9 γκολ, 2 ασίστ), ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στις Γκελ (34 ματς/5 γκολ), Κόρτραϊκ (16 ματς, 2 γκολ, 3 ασίστ) και Γάνδη (7 συμμετοχές, 1 γκολ). Με τη Σιντ Τρούιντεν μετράει 94 ματς με 19 γκολ και 7 ασίστ. Την περασμένη σεζόν έκανε 38 συμμετοχές με 15 γκολ και 3 ασίστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ