Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδιανόητες καταστάσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης

Άσχημες καταστάσεις συνέβησαν προ ολίγου στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων, όπου διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης παίδων-κορασίδων Α, με δυο παιδιά να χάνουν τις αισθήσεις τους και άλλο να ταλαιπωρείται από συμπτώματα θερμοπληξίας χωρίς να υπάρχει γιατρός.

Συγκεκριμένα, γονείς και παιδιά έπρεπε να βρίσκονται σήμερα στις 7:15 στο κολυμβητήριο για την καθιερωμένη προπόνηση. Λίγο πριν την έναρξη των αγώνων, περί τις 8:55, δυο κορίτσια από συλλόγους της Θεσσαλονίκης λιποθύμησαν και χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από γονείς που ευτυχώς είχαν την ιδιότητα του γιατρού. Λίγο αργότερα, στις 9:25 κλήθηκε και το ΕΚΑΒ για περιστατικό θερμοπληξίας, με μία μηχανή να σπεύδει περίπου μισή ώρα αργότερα. 

 Τελικά, γιατρός εμφανίστηκε την ώρα που ξεκινούσαν οι αγώνες. 

Τα ανωτέρω καταγγέλθηκαν από εκπρόσωπο συλλόγου, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, επειδή φοβάται ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε εκδικητική συμπεριφορά από πλευράς της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας τόσο προς τα παιδιά του συλλόγου της όσο και προς τις ίδια: «Όταν ειπωθεί κάτι που δεν τους αρέσει, κινούνται νομικά και δεν θα ήθελα να μπλέξω με μηνύσεις».

Σε ό,τι αφορά στα των αγώνων σημείωσε: «Η κατάσταση εντός του κολυμβητηρίου είναι αφόρητη, αφού δεν υπάρχει κλιματισμός. Χθες, το μεσημέρι ήταν πιο υποφερτό να βρίσκεσαι έξω στον ήλιο, παρά μέσα στο κολυμβητήριο, το οποίο έχει κλιματισμό, μόνο στο κυλικείο. Είναι αδιανόητο αφενός ότι οι αγώνες γίνονται σε μία εγκατάσταση χωρίς κλιματισμό και αφετέρου ότι δεν υπήρχε γιατρός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ