Μετάβαση στο περιεχόμενο

Live: Ισπανία-Ιταλία 1-0 (Τελικό)

Τέλος, Ισπανία-Ιταλία 1-0! Οι Ισπανοί κυριάρχησαν, πήραν τη νίκη χάρη στο αυτογκόλ του Καλαφιόρι και εξασφάλισαν την πρωτιά στον 2ο όμιλο!

90’+4′ Τελευταία αλλαγή της Ισπανίας, Μερίνο στη θέση του Φαμπιάν Ρουίθ.

90’+1′ Ο Αγιόθε Πέρεθ μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Ιταλίας και έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Ντοναρούμα.

Τέσσερα λεπτά ο έξτρα χρόνος!

86′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κριστάντε έκανε το τακουνάκι, μπλόκαρε ο Σιμόν.

82′ Τελευταία αλλαγή των Ιταλών, Ρασπαντόρι στη θέση του Πελεγκρίνι.

78′ Διπλή αλλαγή για την Ισπανία, Ογιαρθάμπαλ και Αγιόθε Πέρεθ αντικατέστησαν Νίκο Γουίλιαμς και Μοράτα.

74′ Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πελεγκρίνι, αρκετά πιο ψηλά από την εστία του Σιμόν η μπάλα.

71′ Διπλή αλλαγή για την Ισπανία, Μπαένα και Φεράν Τόρες αντικατέστησαν Γιαμάλ και Πέδρι.

71′ Δοκάρι για την Ισπανία! Φανταστική ενέργεια και τρομερό σουτ του Γουίλιαμς, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ντοναρούμα!

69′ Κίτρινη κάρτα στον Λε Νορμάντ για μαρκάρισμά του στον Τζακάνι.

66′ Απείλησε η Ιταλία, με τον Κριστάντε να κάνει το γύρισμα, αλλά με την μπάλα να περνάει από όλους.

64′ Αλλαγές για την Ιταλία, Τζακάνι και Ρετέγκι αντικατέστησαν Κιέζα και Σκαμάκα.

60′ Νέα φάση για την Ισπανία, εντυπωσιακό φαλτσαριστό πλασέ του Γιαμάλ, χιλιοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντοναρούμα.

58′ Δυνατό σουτ του Μοράτα, απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντοναρούμα.

55′ Γκοοολ για την Ισπανία! Μία ακόμα ενέργεια του Γουίλιαμς από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα, με την μπάλα να περνά από όλους μέχρι να φτάσει στον Καλαφιόρι, ο οποίος έβαλε αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει! Πήρε το προβάδισμα που άξιζε η «ρόχα»

52′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ισπανία! Γουίλιαμς και Κουκουρέγια συνεργάστηκαν από τα αριστερά, με τον δεύτερο να κάνει το συρτό γύρισμα και με τον Πέδρι να αστοχεί από πάρα πολύ πλεονεκτική θέση!

46′ Κίτρινη κάρτα στον Κριστάντε, με το που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και για σκληρό μαρκάρισμα στον Ρόδρι.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο!

Λήξη πρώτου ημιχρόνου, Ισπανία-Ιταλία 0-0!

45+2 Κίτρινη κάρτα στον Ρόδρι, χάνει το επόμενο ματς της Ισπανίας.

Δύο  λεπτά ο έξτρα χρόνος.

45′ Φτάσαμε στο 45΄για να δούμε την πρώτη τελική των Ιταλών, μετά από αντεπίθεση ο Κιέζα σούταρε με δύναμη από πλάγια θέση, ψηλά άουτ.

41′ Ένα ακόμα μακρινό σουτ του Ρουίθ, μπλόκαρε εύκολα ο Ντοναρούμα.

38′ Πέδρι και Γουίλιαμς συνεργάστηκαν άψογα μέσα στη μεγάλη περιοχή της Ιταλίας, ο Μπαστόνι έκοψε τελευταία στιγμή τον νεαρό εξτρέμ.

25′ Τρομερό μακρινό σουτ-βολίδα από τον Φαμπιάν Ρουίθ, απέκρουσε ξανά με εντυπωσιακή επέμβαση ο Ντοναρούμα!

24′ Ο Γιαμάλ έκανε μαγική ενέργεια, η μπάλα έφτασε στον Μοράτα που γύρισε και σούταρε από δεξιά αλλά ο Ντοναρούμα είχε καλύψει κι έδιωξε

15′ Κίτρινη κάρτα στον Ντοναρούμα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή.

10′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ισπανία! Μετά από υπέροχη σέντρα του Μοράτα, ο Γουίλιαμς έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ με εξ επαφής κεφαλιά!

2′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς, για την Ισπανία! Μετά από σέντρα του Γουίλιαμς, ο αμαρκάριστος Πέδρι πήρε την κεφαλιά και ο Ντουναρούμα έδιωξε σε κόρνερ με εξαιρετική επέμβαση!

Οι δύο ομάδες κάνουν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο της «Veltins Arena»!

Aξιοσημείωτο το γεγονός ότι Ισπανία και Ιταλία έχουν αναμετρηθεί τις περισσότερες φορές από οποιοδήποτε άλλες χώρες σε τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πρόκειται για το όγδοο ραντεβού τους, ενώ θα συναντηθούν σε 5ο διαδοχικό Euro.

Μία αλλαγή και 4-3-3 και για τον Ντε Λα Φουέντε. Στα δοκάρια ο Σιμόν, δεξιά ο Καρβαχάλ, αριστερά ο Κουκουρέγια και στα στόπερ οι Λαπόρτ και Λε Νορμάν. Πέδρι, Ρόδρι και Ρουίθ στα χαφ και μπροστά οι Γιαμάλ, Μοράτα και Ουίλιαμς. Η μοναδική αλλαγή είναι ο Λαπόρτ αντί του Νάτσο.

Με 4-2-3-1 και ίδια ενδεκάδα ο Σπαλέτι. στα δοκάρια ο Ντοναρούμα, δεξί μπακ ο Ντι Λορέντζο και αριστερά ο Ντιμάρκο. Στα στόπερ οι Καλαφιόρι και Μπαζτόνι και στα χαφ οι Μπαρέλα και Ζορζίνιο. Κιέζα, Πελεγκρίνι και Φρατέζι μπροστά τους και στην κορυφή ο Σκαμάκα.

ΙΤΑΛΙΑ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Καλαφιόρι, Μπαζτόνι, Ντιμάρκο, Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Φρατέζι, Πελεγκρίνι, Κιέζα, Σκαμάκα

Οι αναπληρωματικοί του Σπαλέτι: Μερέτ, Βικάριο, Γκάτι, Καμπιάζο, Φατζιόλι, Μπελανόβα, Μπουοντζιόρνο, Τζακάνι, Μαντσίνι, Ραζπαντόρι, Ελ Σααραουί, Ρετέγκι, Νταρμιάν, Κριστάντε, Φολορούνσο

ΙΣΠΑΝΙΑ Σιμόν, Καρβαχάλ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Λε Νορμάν, Φαμπιάν Ρουίθ, Ρόδρι, Πέδρι, Ουίλιαμς, Γιαμάλ, Μοράτα.

Αναπ: Ραγιά, Βιβιάν, Αγιόθε, Ρεμίρο, Μπαένα, Γριμάλδο, Φερμίν Λόπεθ, Νάτσο Χοσέλου, Νάβας, Μερίνο, Όλμο, Ογιαρθάμπαλ, Φεράν Τόρες, Θουμπιμένδι

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς. Βοηθοί: Τόμαζ Κλάντσνικ, Άντραζ Κόβατσιτς (ΣΛΒ). 4ος: Κλεμάν Τουρπέν. VAR: Νέιτς Καϊτάζοβιτς (ΣΛΒ), Mπάρτος Φρανκόβσκι, Τόμας Κβιατκόβσκι (ΠΟΛ)

Καλησπέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα Ισπανίας-Ιταλίας για την 2η αγωνιστική στον 2ο Όμιλο  του Euro 2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ