Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Αλβανία πήρε «χρυσό» βαθμό κόντρα στην Κροατία

Η Αλβανία πήρε την ισοπαλία (2-2) από την Κροατία με γκολ του Γκασούλα στο 90+5′ με τον παίκτη να εξιλεώνεται για το αυτογκόλ του στο 76′.

Η Αλβανία προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, συγκεκριμένα στο 11΄, όταν οι παίκτες της κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα και ο Ασάνι έκανε τη σέντρα από δεξιά, με τον Λάτσι να γράφει το 1-0 με κεφαλιά, νικώντας τον Λιβάκοβιτς.

Πέντε λεπτά αργότερα οι Αλβανοί απείλησαν ξανά αλλά αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας της «Χρβάτσκα» παραχώρησε κόρνερ στο σουτ του Μπαϊράμι, για να καταγράψουν οι Κροάτες την πρώτη και μοναδική τελική τους στα πρώτα 45 λεπτά στο 20΄, με τον Μπρόζοβιτς να βρίσκει χώρο για το σουτ και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο γκολκίπερ της Κροατίας κράτησε το σκορ στο ίδιο επίπεδο και στο 45΄+1 αποκρούοντας την κεφαλιά του Μανάι.

Ο Ντάλιτς ξεκίνησε με δυο αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο βάζοντας Πάσαλιτς και Σούσιτς, καθώς εντόπισε αδυναμία της ομάδας του στη μεσαία γραμμή.

Οι αλλαγές έκαναν πιο πιεστικούς τους Κροάτες που, πλέον, πιέζονταν από το χρόνο και στο 50΄ ο Στρακόσια απέκρουσε με το ένα χέρι σουτ του Κράμαριτς, στην πρώτη κροατική απειλή ύστερα από ώρα.

Με την Αλβανία να έχει χάσει μέτρα στο γήπεδο και τους παίκτες της να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης η αντίπαλη πίεση αυξήθηκε και απέφερε την ανατροπή σε διάστημα περίπου δύο λεπτών.

Η κροατική αντεπίθεση ξεκίνησε στο 74΄, όταν ο Κράμαριτς ισοφάρισε σουτάροντας κάτω από τα πόδια του Χισάι.

Στο 76΄ και μετά από γύρισμα η μπάλα έφτασε στον Σούσιτς, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Γιασούλα που είχε μπει αλλαγή πριν από μερικά λεπτά και κατέληξε στα δίχτυα του Στρακόσια για το 2-1.

Κι ενώ η ομάδα του Ντάλιτς απειλούσε και με τρίτο γκολ, η Αλβανία τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 90΄+5 με τον «μοιραίο» έως εκείνη τη στιγμή Γιασούλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Πέρισιτς (84΄Σόσα), Μπρόζοβιτς (46΄Πάσαλιτς), Κόβασιτς, Μόντριτς, Κράμαριτς (84΄Μπατουρίνα), Μάγιερ (46΄Σούσιτς), Πέτκοβιτς (69΄Μπούντιμιρ)

Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Χισάι, Ντζιμιστί, Ατζέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Ραμαντάνι (85΄Χότσα), Λάτσι (73΄Γκιασούλα), Ασάνι (64΄Σεφέρι), Μπαϊράμι, Μανάι (85΄Ντακού)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ