Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο «γρίφος» για τον παρτενέρ του Κουέστα στον Άρη

Η παραμονή του Χούλιαν Κουέστα μπορεί να έγινε πράξη, ωστόσο παραμένει ανοιχτή η θέση του βασικού του παρτενέρ στο ρόστερ του Άρη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Πόσο δε μετά και την αποχώρηση του Λευτέρη Χουτεσιώτη για τον Ατρόμητο.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας έβαλε την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με την ομάδα της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα τρία χρόνια. Μέχρι δηλαδή το καλοκαίρι του 2027. Αυτό σημαίνει, αν όχι μέχρι τότε, σίγουρα για την προσεχή χρονιά θα είναι και πάλι ο βασικός του Άρη Μάντζιου.

Το θέμα είναι ποιος θα είναι αυτός που θα αποτελέσει το βασικό του συμπλήρωμα. Ένα ερώτημα που τα τελευταία 24ωρα δείχνει να εξελίσσεται σε ρέμπους για δυνατούς λύτες. Πόσο δε από τη στιγμή που όλα έδειχναν πως αυτός θα ήταν Έλληνας όπως συνέβη και την χρονιά που ολοκληρώθηκε με την περίπτωση του Χουτεσιώτη.

Γιατί λοιπόν ο παρτενέρ του Κουέστα εξελίσσεται σε ρέμπους για δυνατούς λύτες; Γιατί με δεδομένο ότι ο Ισπανός γκολκίπερ θα είναι ο βασικός, αυτός που θα έρθει θα πρέπει να το δεχτεί. Ότι θα είναι στη σκιά του όπως ίσχυσε και στην περίπτωση του Χουτεσιώτη. Ή ότι θα θελήσει να κάνει το βήμα στην καριέρα του ή ότι θα είναι κάποιος ταλαντούχος.

Από την ελληνική αγορά οι επιλογές όπως φαίνεται λιγοστεύουν. Ο  Λευτέρης Χουτεσιώτης που είχε αποδεχτεί αυτόν τον ρόλο στην χρονιά που ολοκληρώθηκε και ο Άκης Μάντζιος ήταν θετικός στην παραμονή του κατέληξε στον Ατρόμητο σε μία ανάλογη λογική. Να είναι δίπλα από τον Αλεξέι Κοσέλεφ.

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας που έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο και ήταν στην αγορά τα τελευταία 24ωρα φαίνεται να έχει συμφωνήσει με τον Αστέρα Τρίπολης. Κι όσο για τον Αλέξη Αναγνωστόπουλο που ήταν στην Κηφισιά στην χρονιά που ολοκληρώθηκε εδώ και καιρό έχει ακουστεί πως θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Τι σημαίνει αυτό; Πως από την ελληνική αγορά μέσα στις επόμενες μέρες θα προκύψει ο Στέφανος Καπίνο καθώς αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του με τον Παναιτωλικό, ενώ υπάρχει πάντα και η περίπτωση του Γιώργου Αθανασιάδη που όλα δείχνουνε πως δεν θα μείνει στην ΑΕΚ και που τον γνωρίζει πολύ καλά ο Μάντζιος από την κοινή τους παρουσία στο παρελθόν στην ομάδα του Πανθρακικού.

Η απόκτηση ενός εκ των δύο είναι βέβαιο πως θα αυξήσει τον ανταγωνισμό με τον Κουέστα. Τόσο του Καπίνο που αρέσκεται να παίζει ως πρώτος στις ομάδες του και αυτή ήταν και η λογική που αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να πει το ναι στην ομάδα του Αγρινίου όσο και του Αθανασιάδη. Η διαφορά τους είναι πως ο τελευταίος στην ΑΕΚ είχε διαχειριστεί το να είναι στη σκιά του Τσίτσαν Στάνκοβιτς επί των ημερών του Ματίας Αλμέιδα τη τελευταία διετία.

Όπως γίνεται κατανοητό σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποια αξιόπιστη λύση από την ελληνική αγορά για τον παρτενέρ του Κουέστα, τότε στον Άρη θα κινηθούν αναγκαστικά για ξένο τερματοφύλακα. Σε μία θέση όπου υπάρχει και ο 20χρονος Κώστας Κυριαζής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ