Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το… στιβικό «αποτύπωμα» στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης και η ατάκα του Πομάσκι στον πρωθυπουργό στο κλειστό του ΟΑΚΑ

Η κυβέρνηση που προέκυψε από τον τελευταίο ανασχηματισμό μάλλον έχει θετικό… «αποτύπωμα» για τον στίβο στη χώρα μας και την ομοσπονδία του κλασικού αθλητισμού, τον ΣΕΓΑΣ.

Το γεγονός ότι παρέμεινε στη θέση του ο Γιάννης Βρούτσης έκανε πολλούς στον ΣΕΓΑΣ να χαμογελάσουν και αυτό διότι ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει λύσει πολλά από τα (σοβαρά) προβλήματα που είχε η ομοσπονδία στους χώρους προπόνησης επίλεκτων πρωταθλητών και πρωταθλητριών. Κυρίως έλυσε τα χέρια όλων όσοι γυμνάζονται στο κλειστό του ΟΑΚΑ με πρώτο και καλύτερο τον Μίλτο Τεντόγλου. 

Ήταν χαρακτηριστική η σκηνή που διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον κλειστό που προπονείται ο Τεντόγλου και στο οποίο έγινε (λυτρωτική για τους αθλητές και τους τεχνικούς) ανακαίνιση. Χρόνια ζητούσαν οι προπονητές του στίβου, με πρώτο και καλύτερο τον Γιώργο Πομάσκι, να γίνει το απαραίτητο «λίφτινγκ» στην αθλητική εγκατάσταση, η οποία όταν έβρεχε έμπαζε νερά, ενώ υπήρχαν κλιματιστικά από… το 1982, όταν εγκαινιάστηκε το ΟΑΚΑ, τα οποία – φυσικά – δεν λειτουργούσαν σωστά.

ΟΑΚΑ

Επί των ημερών του Βρούτση, λοιπόν, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες. Γρήγορα και χωρίς να δαπανηθούν πολλά χρήματα. Έτσι, λοιπόν, όταν ο πρωθυπουργός (πήγε στο κλειστό του ΟΑΚΑ πριν από τους Πανευρωπαϊκούς της Ρώμης) ρώτησε  – σύμφωνα με πληροφορίες – τον Πομάσκι και τον Τεντόγλου, αν έχουν κάποιο πρόβλημα και αν θέλουν κάτι για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, ο πολύπειρος προπονητής, μεταξύ σοβαρού και αστείου, του είπε να παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερο στη θέση του ο Γιάννης Βρούτσης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού μάλλον αιφνιδιάστηκε από την φράση του Πομάσκι στον πρωθυπουργό και δεν θέλησε να πει κάτι.

Το τι έκανε στην Ρώμη ο Τεντόγλου είναι γνωστό σε όλους. Απλά, στο μυαλό μας θα πρέπει να έχουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας του  έγινε στο ανακαινισμένο κλειστό του ΣΕΓΑΣ στο ΟΑΚΑ.

Περί… «αποτυπώματος» συνέχεια. Ο ΣΕΓΑΣ, παραδοσιακά, είχε στη διοίκησή του υπουργούς και βουλευτές. Στο ΔΣ της ομοσπονδίας που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του 2021 και έως τις βουλευτικές εκλογές του 2023, συμμετείχαν δύο εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και ο Βασίλης Οικονόμου. Η πρώην παγκόσμια ρεκορντγούμαν του ακοντισμού δεν ήταν υποψήφια στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Ο Βασίλης Οικονόμου, ωστόσο, όχι μόνο συνεχίζει στην Βουλή, αλλά από την Παρασκευή (14/6) είναι και μέλος της κυβέρνησης. Ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 56χρονος πολιτικός υπήρξε αθλητής του στίβου στα νιάτα του, ενώ ως φοιτητής και οργανωμένος στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ περνούσε αρκετές από τις ώρες της ημέρας στο γραφείο τού τότε – πανίσχυρου – προέδρου του ΣΕΓΑΣ, του Στράτου Μολυβά, ο οποίος απεβίωσε πριν από περίπου 3,5 χρόνια. 

                                                                                                Θ.Γ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ