Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι λέει ο Γκραντ για Σλούκα

Ο Τζέριαν Γκραντ μίλησε  για το όνειρο που έζησε με τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο και τον αρχηγό του «τριφυλλιού», Κώστα Σλούκα.

Αν υπήρχε το βραβείο του “X-Factor” στην Euroleague, του «παίκτη – κλειδί» για μία ομάδα, το οποίο δεν θα δινόταν στον πιο εύστοχο ή τον ξεκάθαρο MVP, αλλά σε έναν πραγματικό… μαχητή που αλλάζει τις ισορροπίες, αυτό θα πήγαινε φέτος στον Τζέριαν Γκραντ.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε στο ΟΑΚΑ το καλοκαίρι του 2023 ως πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν στο Eurocup, αμφισβητήθηκε πολύ και από πολλούς, αλλά μέσα στη σεζόν έδωσε εκκωφαντικές απαντήσεις.

Ο άλλοτε NBAer μέτρησε 8,6 πόντους, 2,3 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ και 1,5 κλεψίματα ανά ματς μαζί με 10,9β. στο PIR σε 27’35” ανά αγώνα στην Euroleague, αποτελώντας έναν παίκτη – εγγύηση για τον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε και τον ήθελε στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, έπαιξε συγκλονιστικές άμυνες καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, συχνά απέναντι στον καλύτερο παίκτη της εκάστοτε ομάδας.

Ο Γκραντ μάρκαρε ορισμένους από τους μεγαλύτερους σταρ της Ευρώπης και με τις εμφανίσεις του και στις δύο πλευρές του παρκέ απέδειξε πως ανήκει σε αυτό το επίπεδο.

Βέβαια, ο άλλοτε παίκτης του Προμηθέα δεν αποτέλεσε μόνο τον “X-Factor” του Παναθηναϊκού μέσα στη σεζόν γενικά, αλλά και τον παίκτη – κλειδί του Final Four. Στην πρώτη του παρουσία στην κορυφαία σκηνή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, απέναντι σε δύο σπουδαίες ομάδες όπως η Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ Μαδρίτης, είχε 12 πόντους (50% δίποντο, 75% τρίποντο), 4 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ, 1,5 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος σε 29’50” κατά μέσο όρο στους δύο αγώνες του τίτλου. 

Ο «Τζέι», όπως τον αποκαλούν στα «πράσινα» αποδυτήρια, που φημίζεται για την ευγένειά του, αλλά και για τις λακωνικές και to the point απαντήσεις του, μίλησε λίγο μετά την κατάκτηση του 7ου ευρωπαϊκού.

– Το θέλατε, το ονειρευτήκατε και τώρα το κατακτήσατε. Πώς νιώθετε;

«Ακόμα νιώθω πως ζω σε ένα όνειρο. Είναι πολύ ιδιαίτερο ότι φέρνουμε σπίτι το 7ο αστέρι».

– Έχεις καταλάβει τι έχεις πετύχει φέτος;

«Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι έχουμε πετύχει μέσα στη σεζόν, νιώθω πως ονειρεύομαι. Ανυπομονώ να το γιορτάσω με το κοινό μας».

– Μέσα στη σεζόν η ομάδα είχε την πλάτη της στον τοίχο, όμως σηκώθηκε και «απάντησε» σε όλους. Τώρα έχετε το 7ο αστέρι… Πόσο σημαντικός ήταν αυτός ο χαρακτήρας σας;

«Ήταν πάρα πολύ σημαντικός ο χαρακτήρας που δείξαμε. Έπρεπε να κερδίσουμε όλα τα ματς που μας έμεναν στη regular season, τέσσερα – πέντε παιχνίδια. Μετά ακολουθούσε η σειρά με την Μακάμπι. Ξέραμε πως έχουμε ό,τι χρειάζεται για να πάρουμε τον τίτλο».

– Έπαιξες όλη τη σεζόν δίπλα σε έναν σπουδαίο ηγέτη, τον Κώστα Σλούκα. Πώς ήταν αυτό για εσένα;

«Ξέραμε πως θα κάνει step up. Είναι ο αρχηγός μας και γνωρίζαμε πως στο μεγαλύτερο ματς της χρονιάς θα μας κουβαλήσει».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ