Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετά την κορυφή της Ευρώπης: Ξανά πρωταθλητής στη Super League Κ19 ο Ολυμπιακός (ΦΩΤΟ)

Μετά το Youth League οι Νέοι του Ολυμπιακού κατέκτησαν και το πρωτάθλημα της Super League Κ19έπειτα από τη «λευκή» εκτός έδρας ισοπαλία (0-0) με τον Παναιτωλικό.

Η ομάδα του Μαυρογενίδη εκμεταλλεύτηκε το βαθμολογικό πλεονέκτημα που είχε έναντι του ΠΑΟΚ πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό και σήκωσε το φετινό πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια ιστορική σεζόν για τους ερυθρόλευκους μετά το 0-0 με τους Αγρινιώτες.

Ο Ολυμπιακός γνώριζε πριν από την έναρξη του αγώνα ότι χρειαζόταν τουλάχιστον έναν βαθμό για να τερματίσει πάνω από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία.

Παρά τη νίκη του Δικεφάλου του Βορρά απέναντι στον Πανσερραϊκό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποσπάσει έναν βαθμό απέναντι στον Παναιτωλικό και με αυτόν τον τρόπο «κλείδωσε» τον τίτλο.

Παιχνίδι τακτικής ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν στα δικά τους μέτρα τον ρυθμό. Οι ποδοσφαιριστές του Μαυρογενίδη δεν άφησαν να τους ξεφύγει ο έλεγχος του παιχνιδιού και το τελικό σφύριγμα τους βρήκε για δεύτερη σερί χρονιά στην κορυφή της Ελλάδας, μες τον Ολυμπιακό να κάνει το back to back στην ηλικιακή κατηγορία της Κ19.

Στα αξιοσημείωτα, τέλος, ότι η Κ19 του Παναιτωλικού προχώρησε σε μία αξιέπαινη κίνηση, υποδεχόμενη την αντίστοιχη του Ολυμπιακού με πασίγιο πριν την έναρξη του μεταξύ τους ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ