Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Χάαλαντ έφερε την Σίτι πιο κοντά στον τίτλο

«Αγκαλιά» με τον 4ο σερί τίτλο της στην Premier League βρίσκεται πλέον η Μάντσεστερ Σίτι καθώς πέρασε με 2-0 από το Λονδίνο, στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 34ης αγωνιστικής.

Η Σίτι «υπέφερε» όποτε πήγαινε να αγωνιστεί για το πρωτάθλημα στο γήπεδο της Τότεναμ μετρώντας 4 σερί ήττες, παρόλα αυτά ήταν αποφασισμένη να σπάσει την αρνητική παράδοση και το κατάφερε.

Μία μαγική συνεργασία των Μπερνάρντο Σίλβα και Ντε Μπρόινε οδήγησε στην ασίστ προς τον Έρλινγκ Χάαλαντ στο 51′ με τον Νορβηγό να σημειώνει το πιο εύκολο γκολ στη σεζόν με ένα απλό άγγιγμα της μπάλας.

Η Τότεναμ έπαιξε στη συνέχεια όλα τα χαρτιά της, την στιγμή που η Σίτι «έχασε» με τραυματισμό στο 69΄ τον Έντερσον. Κι εκεί όμως έλαμψε το «άστρο» του Στέφαν Ορτέγκα, ο οποίος εξελίχθηκε σε «ήρωα» για τους «πολίτες». 

Δύο φορές ο Κουλοσέφσκι και κυρίως ο Σον στο 86′ έχασαν τρομερές ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσα, με τον Γερμανό γκολκίπερ να κάνει απίθανες επεμβάσεις.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Σίτι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ντοκού απ’ τον Πόρο. 

Ο Χάαλαντ δεν λάθεψε απ’ την άσπρη βούλα, έκανε το 2-0 σημειώνοντας το 38ο εφετινό τέρμα του σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΤΟΤΕΝΑΜ: Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Ντραγκούσιν, Ντε Φεν, Χέιμπιεργκ, Μπεντανκούρ (55′ Κουλουσέβσκι), Σαρ, Μάντισον, Σον, Τζόνσον

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον (69′ Ορτέγκα), Γουόκερ, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Ντε Μπρόινε (69′ Ντοκού), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Χάαλαντ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ