Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πώς ο νικητής του τελικού κυπέλλου Ελλάδας κερδίζει γύρο στο Europa League

Η σεζόν φτάνει προς το τέλος και όλες οι ομάδες θα δώσουν τις μάχες τους για τους εγχώριους στόχους τους με τον Ολυμπιακό φυσικά να έχει τον ευρωπαϊκό τελικό με τη Φιορεντίνα στο Conference League. 

Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας θα κοντραριστούν Παναθηναϊκός και Άρης και καθώς οι πράσινοι έχουν μικρές ελπίδες για τον τίτλο, το πιθανότερο είναι ότι ο νικητής του τελικού θα δώσει εισιτήριο στα προκριματικά του Europa League. Το αρχικό «πλάνο» ήταν να συμμετάσχει ο κυπελλούχος στον πρώτο προκριματικό, ωστόσο με το rebalancing θα κερδίσει έναν γύρο.

Τι χρειάζεται όμως για να γίνει αυτό; Πρέπει η Αταλάντα να κάνει τα εξής τρία ταυτόχρονα. Να κατακτήσει το Europa League κόντρα στη Λεβερκούζεν, να τερματίσει έβδομη στη Serie A και να χάσει το κύπελλο Ιταλίας.

Την ίδια στιγμή, είτε κατακτήσει η Ρεάλ το Champions League, είτε η Ντόρτμουντ, θα πρέπει αμφότερες να έχουν κλείσει θέση στο επόμενο Champions League από το πρωτάθλημα. Η Ρεάλ το έχει κάνει ήδη (ως πρωταθλήτρια), αλλά οι Βεστφαλοί είναι πέμπτοι. Επομένως για να κερδίσει γύρο ο κυπελλούχος Ελλάδας θα πρέπει η Ντόρτμουντ να τερματίσει τέταρτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ