Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Ο Μίλτος Τεντόγλου αποκάλυψε την επίδοση – στόχο του! «Η μαγική απόσταση είναι…»

Αποκαλυπτικός ο Μίλτος Τεντόγλου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού Diamond League της Ντόχα, όπου ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη φετινή σεζόν του ανοικτού στίβου.

Ο Τεντόγλου σπανίως αναφέρεται σε επιδόσεις. Στην Ντόχα, ωστόσο, το έκανε. Ο πρωταθλητής του μήκους σε ερώτηση «για το ποιο είναι το μαγικό νούμερο που έχει στο μυαλό του» απάντησε: «Η μαγική απόσταση είναι τα 8,75 μέτρα, είναι η επίδοση στόχος για μένα. Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο που το έχω διαλέξει. Μου αρέσει σαν νούμερο και αν τα καταφέρω θα γίνω ο Νο5 όλων των εποχών».

Τεντόγλου Ντόχα

«Συνεχίζω να έχω κίνητρο γιατί αγαπώ πραγματικά το μήκος, μου αρέσει να κάνω μήκος και προσπαθώ πολύ για να πηδάω καλύτερα κάθε φορά. Φέτος είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά, είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και είμαι ενθουσιασμένος. Αυτός είναι ο πρώτος μου αγώνας και τον επόμενο μήνα έχουμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που είναι ένας σημαντικός αγώνας για μένα. Μετά δεν έχουμε αρκετούς αγώνες, γιατί στα Diamond League έχει μήκος ξανά μετά το Παρίσι, οπότε θα έχω χρόνο να προετοιμαστώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα φέτος, απλά κάνω περισσότερο ποιοτική προπόνηση. Έχω αυτοπεποίθηση, δεν έχω τραυματισμούς, είμαι καλά», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής του μήκους.

Όσο για την αυριανή πρεμιέρα και τι περιμένει από αυτή ο πρωταθλητής Ευρώπης απάντησε: «Αύριο θα ήθελα να κάνω κάτι καλό. Είναι αρκετά νωρίς για μένα, συνήθως δεν ξεκινάω τόσο νωρίς οπότε δεν προσδοκώ πάρα πολλά από τον πρώτο μου αγώνα. Θα ήθελα κάτι καλό όμως, όπως συνηθίζω 

Όταν ρωτήθηκε για το αν ξέρει την επίδοση που θα κάνει στον αγώνα από την ώρα που ξυπνάει το πρωί, απάντησε: «Ναι, συνήθως ξέρω πόσο θα μπορούσα να πηδήξω σε έναν αγώνα και αν θα πάω καλά. Τώρα, δηλαδή, νιώθω πως αύριο θα είναι μέρα για περίπου 8,20 μ. περίπου».

Στο πάνελ των αθλητών, εκτός από τον Τεντόγλου ήταν ο Ινδός ακοντιστής Νιράι Τσόπρα, η Αυστραλή άλτρια του επί κοντώ Νίνα Κένεντι και ο πρωταθλητής των 400 μ. από τις Μπαχάμες Στίβεν Γκάρντινερ.

Στον αγώνα της Ντόχα θα πάρει μέρος και η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία  θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Στόχος της κορυφαίας πρωταθλήτριας του επί κοντώ είναι φυσικά να βρεθεί αρχικά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης που θα είναι το έκτο της καριέρας της και στη συνέχεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ