Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απίστευτο! Η Ρωσία συνέλαβε ερήμην για τρομοκρατία τον παγκόσμιο πρωταθλητή σκακιού, Γκάρι Κασπάροφ

Την ερήμην σύλληψή του από τους Ρώσους διακωμωδεί ο πρώην πρωταθλητής σκακιού, Γκάρι Κασπάροφ, διασκεδάζοντας τις ρωσικές αρχές μετά την σχετική απόφαση δικαστηρίου. Στον Γκάρι Κασπάροφ απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί κατασκοπείας και τρομοκρατικής δράσης.

Ο Κασπάροφ απάντησε στην περίεργη σύλληψή του: «Η ερήμην σύλληψη είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος που έχω συλληφθεί ποτέ», είπε. “Καλή παρέα, επίσης. Είμαι βέβαιος ότι όλους μας τιμά εξίσου που το τρομοκρατικό κράτος του Πούτιν ξοδεύει χρόνο σε αυτό που διαφορετικά θα πραγματοποιούσε διώξεις και δολοφονίες».

Ειδικότερα, το δημοτικό δικαστήριο στο Σικτίβκαρ, τη μεγαλύτερη πόλη στη βορειοδυτική περιοχή Κόμι της Ρωσίας , ανακοίνωσε ότι συνέλαβε ερήμην τον διεθνή γκρανμαίτρ μαζί με το πρώην μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου Γκενάντι Γκούντκοφ, τον Ιβάμ Τούτριν συνιδρυτή του «Free Russia Forum», το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «ανεπιθύμητη οργάνωση στη χώρα, καθώς και την πρώην περιβαλλοντική ακτιβίστρια, Γεβγενία Τσίρικοβα.

Όλοι κατηγορήθηκαν για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου. Καθώς όλοι κατηγορήθηκαν ερήμην τους, κανένας δεν τέθηκε υπό κράτηση.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκανε δεκτές τις προτάσεις των ανακριτικών οργάνων να προφυλακιστούν οι Κασπάροφ, Γκούντκοφ, Τσιρίκοβα και Τουτρίν ως μέτρο περιορισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ