Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Διαφωνία Σπάθα-Βαρούχα για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: «Πέναλτι μαρς, γι’ αυτό δεν είναι»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε της επίμαχες φάσεις του ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός στην «Αθλητική Τετάρτη» της ΕΡΤ1 και ήταν ξεκάθαρος για τη φάση που έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες από πλευράς πράσινων.

Πρόκειται για το μαρκάρισμα του Αραούχο στον Κώτσιρα μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ στο 27ο λεπτό. Ο καθηγητής διαιτησίας έκανε λόγο για λανθασμένη απόφαση των διαιτητών να μη σφυρίξουν πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Όπως τόνισε, ο Αραούχο πήγε απρόσεκτα πάνω στον Κώτσιρα και τον ανέτρεψε, ενώ η μπάλα δεν είχε προλάβει να διανύσει μεγάλη απόσταση φεύγοντας από το πόδι του Έλληνα άσου. Συνεπώς, έπρεπε να καταλογιστεί παράβαση για πέναλτι.

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Σπάθας τόνισε στη «Super Μπάλα Live» του Mega κάτι διαφορετικό.

«Το ντέρμπι είχε Γάλλο διαιτητή, προσπάθησε να κρατήσει δικαιοσύνη και πιστεύω τα κατάφερε. Έχουμε μια φάση για κάθε ομάδα.

Η πρώτη είναι για την ομάδα του Παναθηναϊκού, μια πτώση εντός περιοχής (σ.σ. στο 27ο λεπτό), η ομάδα ζήτησε παράβαση για πέναλτι. Είναι γκρίζα περίπτωση, δεν είναι ξεκάθαρη. Η επαφή του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ θα ήταν αντικανονική αν ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού προσπαθούσε να τον ντριμπλάρει, αλλά σέντραρε και δεν είναι αντικανονική και γι’ αυτό δεν έδωσε πέναλτι.

Η περίπτωση για την ΑΕΚ (σ.σ. στο 36ο λεπτό) που ζήτησε παράβαση για πέναλτι, ο ποδοσφαιριστής της (σ.σ. Ρότα) ντριμπλάρει τη μπάλα, προσπαθεί να γυρίσει το κορμί του, κάνει μια πιρουέτα, χάνει την ισορροπία του πριν έρθει σε επαφή με τον παίκτη του Παναθηναϊκού και η πτώση δεν σχετίζεται με τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και δεν είναι παράβαση», ανέφερε στο σχόλιό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ