Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Λαμία “έκοψε” τα φτερά του ΠΑΟΚ

Η αδιάφορη αλλά εκπληκτική Λαμία είχε θέληση και κρατούσε τη νίκη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ μέχρι τις καθυστερήσεις.

Ο ΠΑΟΚ ήταν σε άλλο γήπεδο και απέφυγε τελικά την ήττα στο 100′ με γκολ του Σβαμπ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν. κατάφερε να ισοφαρίσει την εξαιρετική Λαμία στις καθυστερήσεις του αγώνα με κεφαλιά του Σβαμπ. Όμως παρά τον βαθμό που πήρε, έμεινε πίσω από τη κορυφή του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση την διεκδίκηση του τίτλου.

Σ’ επτά ματς στη Λαμία για το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο. Είχε ισάριθμες νίκες με 13 γκολ υπέρ και κανένα κατά. Στην όγδοη επίσκεψή του στην πόλη της Φθιώτιδας ο ΠΑΟΚ ήθελε μία νίκη-απάντηση για την ήττα από τον Ολυμπιακό και για να μείνει φυσικά ζωντανός για τον τίτλο.

Η Λαμία έπαιζε αντίθετα για την αξιοπρέπειά της. Βρήκε έναν τραγικό ΠΑΟΚ απέναντί της, που έμοιαζε να μην νιώθει ότι παίζεται ένας «τελικός» για τον τίτλο και τον τιμώρησε στερώντας του δύο βαθμούς.

Με γκολ του Σλίβκα τον ανάγκασε να τρέχει και ο ΠΑΟΚ απλά απέφυγε την ήττα στο 90’+10′ με τον Σβαμπ για το τελικό 1-1.

Μία ισοπαλία εκτός προγράμματος, καταστροφική για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στην τελική ευθεία παρέδωσε πνεύμα…

Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ, με τους Σοάρες και Σάστρε στα άκρα της άμυνας, τον Μιχαηλίδη δίπλα στον Κεντζιόρα, τους Σβαμπ και Οζντόεφ στα χαφ, μπροστά τους ο Μάρκος Αντόνιο, στις πλευρές Κωνσταντέλιας και Ντεσπόντοφ και στην κορυφή ο Σαμάτα.

Από την άλλη η Λαμία, είχε στην επίθεση τους Μάλτσι, Κοντονίκος ,που πήρε τελευταία στιγμή τη θέση του Τσιλούλη αφού ο τελευταίος ένοιωσε ενοχλήσεις και Μαρτίνεθ στην επίθεση, με τον Σλίβκα πίσω τους.

Νωθρός στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ, με τους ποδοσφαιριστές της Λαμίας να αμύνονται καλά στο δικό τους μισό, μην επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να αναπτυχθούν και να τρέξουν στο χώρο.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 7′ με το σουτ του Μάρκος Αντόνιο να σταματά στον Κοσέλεφ.

Η Λαμία έκανε προσπάθειες για να χτυπήσει στον κενό χώρο, χωρίς όμως να βρει κάποια μεγάλη στιγμή, ενώ στο 29ό λεπτό της αναμέτρησης, με τον Σάστρε να κάνει τη σέντρα και την κεφαλιά του Οζντόεφ να περνά λίγο άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε και η μεγάλη φάση για τη Λαμία, με τον Μαρτίνεθ να εκτελεί από πλάγια θέση εντός περιοχής, στέλντονας την μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Κοτάρσκι.

O Σλίβκα σκόραρε στο τέλος του ημιχρόνου

Στο 40ό λεπτό η Λαμία έβγαλε αντεπίθεση, με τον Σλίβκα να δίνει στον Μάλτσι, τον επιθετικό των γηπεδούχων όμως να μην κάνει καλό κοντρόλ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κεντζιόρα έκανε την κεφαλιά με τον Κοσέλεφ να διώχνει με δυσκολία.

Τελικά η Λαμία κρατούσε το καλύτερο για το τέλος, με τους παίκτες του Βόκολου να πιέζουν την άμυνα του ΠΑΟΚ, τον Σιμόν να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, τον Μάλτσι να στρώνει εξαιρετικά με το στήθος για τον Σλίβκα, με τον Λιθουανό να εκτελεί τον Κοτάρσκι για το 1-0 στο 45+5′.

Στο 45’+6’, μάλιστα, ο Κοντονίκος, που μπήκε τελευταία στιγμή στην ενδεκάδα των γηπεδούχων, έκανε το μακρινό σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Πιο επιθετικός ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα

Όπως ήταν φυσικό ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυναμικά στο δεύτερο μέρος, προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα γρήγορο γκολ, χωρίς όμως να έχει τη μεγάλη φάση στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγές, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του,

Στο 47’ ο Μάρκος Αντόνιο έβγαλε την μπαλιά, ο Κωνσταντέλιας πάτησε τη μπάλα και ο Σαμάτα δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ, ενώ στη συνέχεια υπέπεσε σ’ επιθετικό φάουλ στον Στάνκο.

Στο 55’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-1. Από πλάγιο του Σάστρε ο Μάρκος Αντόνιο μπήκε στην περιοχή από δεξιά κι αντί να γυρίσει πλάσαρε στη μικρή περιοχή με το δεξί και ο Κοσέλεφ απέκρουσε σε κόρνερ

Σ’ εκείνο το σημείο ο Λουτσέσκου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές με Μπάμπα, Μπράντον και Τάισον. Ο ΠΑΟΚ είχε πλέον τον απόλυτο έλεγχο και στο 59’ έχασε νέα ευκαιρία. Σέντρα από αριστερά του Ντεσπόντοφ, ο Μπράντον έκανε την κεφαλιά ψαράκι στο πέναλτι κι έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο «δικέφαλος» έγινε ακόμη πιο επιθετικός, όμως του έλειπε η ποιοτική τελική προσπάθεια, αφού σε δύο περιπτώσεις οι Μπάμπα και Ντεσπόντοφ δεν εκτέλεσαν. 

Στο 60’ ο Τζανδάρης σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής με το δεξί κι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Ο «Δικέφαλος» συνέχισε να έχει τον έλεγχο, αλλά όχι και καθαρό μυαλό. Μπάμπα και Ντεσπόντοφ σπατάλησαν φάσεις, χωρίς να βγάλουν τελική. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 75’, όταν ο Ντεσπόντοφ από δεξιά εκτέλεσε κόρνερ και ο Μιχαηλίδης μόνος του στην καρδιά της άμυνας έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 90′ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, αφού ο Αμαράλ φάνηκε να βρίζει τον διαιτητή και ο Κατσικογιάννης του έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Στο 93′ ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε φάουλ από καλό σημείο, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 90’+10′ από σέντρα του Ντεσπόντοφ, ο Σβαμπ με κεφαλιά στη μικρή περιοχή ισοφάρισε, αλλά δεν υπήρχε χρόνος γι’ ανατροπή και ναι μεν γλίτωσε την ομάδα του από ήττα, αλλά και η ισοπαλία… ήττα φαντάζει.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος (46’ Στάνκο), Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (76’ Αμαράλ), Νούνιες, Τζανδάρης, Κοντονίκος (68’ Τόσιτς), Μαρτίνεθ (75’ Λέικ), Σλίβκα (86’ Τερεζίου), Μάλτσι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι. Σάστρε (70’ Ότο), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (56’ Μπάμπα), Οζντόεφ (75’ Μουργκ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας (56’ Τάισον), Σαμάτα (56’ Μπράντον).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ