Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Αστέρας Τρίπολης «έσπρωξε» τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Super League 2!

Με το «διπλό» έφυγε από τους «Ζωσιμάδες» ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες με γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων επικράτησαν με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε είναι με το ένα… πόδι στην Super League 2, αφού η ήττα ήταν καταδικαστική.

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εκείνος που είχε την πρωτοβουλία. Στο 2ο λεπτό ο Ροσάλες είχε ένα άστοχο σουτ, με τον Κόντε να δοκιμάζει την τύχη του στο 4′ με μία γυριστή προσπάθεια που έφυγε έξω. Στο 16′, οι Ηπειρώτες είχαν νέα ευκαιρία, με κεφαλιά του Τζίνο, που η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο ΠΑΣ συνέχιζε να έχει την κατοχή, η έντασή του έπεσε λίγο, αλλά αυξήθηκε ξανά μετά το μισάωρο. Στο 36′ ο Παμλίδης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ήταν άστοχος. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους.

Στο 40ο λεπτό, ο Κιάκος έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Ροσάλες άπλωσε το πόδι του και ο Τσιφτσής απέκρουσε δύσκολα. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια με το «μηδέν».

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με τελική το δεύτερο ημίχρονο, με τον Τζίνο να σουτάρει από μακριά, αλλά να είναι άστοχος. Ο Αστέρας ωστόσο βελτιώθηκε στη συνέχεια της αναμέτρησης. Κράτησε τους Ηπειρώτες μακριά από την περιοχή τους, ενώ ήταν απειλητικός. Ο Κρεσπί είχε καλή στιγμή για το γκολ με σουτ του στο 67′.

Στο 75′ ο Αστέρας είχε ακόμη μία τελική με τον Γιαμπλόνσκι. Ο ΠΑΣ προσπάθησε προς το τέλος του παιχνιδιού να αντιδράσει και να πετύχει ένα γκολ-ανάσα. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη, με τους Ηπειρώτες να μην μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι. Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που πανηγύρισαν τη νίκη στο φινάλε.

Συγκεκριμένα ο Μπαρτόλο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Ατιένθα πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Νάγκι και στη συνέχεια ο παίκτης του Αστέρα πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Σόρια, Κιάκος, Σομποτσίνσκι, Παντελάκης, Τζίνο (60’ Μπατίστ), Καραχάλιος, Ροσάλες (65’ Ριένστρα), Παμλίδης (65’ Τζίμας), Ροσέρο (60’ Ντεμίρ), Κόντε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καστάνιο, Ατιένθα, Χουχούμης, Λύρατζης, Γιαμπλόνσκι (90’ Βαλιέντε), Αλάγκμπε (63’ Γκος), Παλάσιος (46’ Μπαρτόλο), Κρέσπι, Καλτσάς (71’ Ζουγλής), Μιριτέλο (90’ Μάντζης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ