Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Φενέρ ηττήθηκε ξανά από την Αναντολού Εφές πριν από τον Ολυμπιακό!

Νέο… χουνέρι έκανε η Αναντολού Εφές στη Φενέρμπαχτσε! Λίγες ημέρες μετά το «διπλό» στην Euroleague, η ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς πέτυχε και δεύτερο απέναντι σε εκείνη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, επικρατώντας με 90-80 για το πρωτάθλημα.

Μάλιστα, η Αναντολού Εφές έκανε το 2/2 κόντρα στη Φενέρ στην εγχώρια λίγκα και κατά πάσα πιθανότητα «κλείδωσε» την πρωτιά στην κανονική περίοδο, με το ρεκόρ της να πηγαίνει στο 23-3. Αντίθετα, η ομάδα του Σάρας, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο, υποχώρησε στο 21-4.

Μεγάλο ντέρμπι ήταν καθ’ όλη τη διάρκειά του το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά στο σκορ (77-76), στο 35’. Εκεί, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα καθοριστικό σερί 8-0, για το +7 (77-84), στο 37′, που όπως αποδείχτηκε ήταν… ασφαλές για να φύγουν με το «ροζ» φύλλο.

Κορυφαίοι για την Αναντολού Εφές ήταν οι Σέιν Λάρκιν και Ερτσάν Οσμάνι με 22 πόντους ο καθένας, με τον Ντάνιελ Οτούρου να προσθέτει 17 πόντους και τον Ροντρίγκ Μπομπουά άλλους 15.

Από τη Φενέρ, η οποία αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (12/4), ξεχώρισαν οι Ταρίκ Μπιμπέροβιτς και Σκότι Γουίλμπεκιν με 19  και 18 πόντους αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα, ο Νικ Καλάθης αγωνίστηκε για 19:44’’ έχοντας 2 πόντους και 5 ασίστ, ενώ εκτός δωδεκάδας ήταν οι Γιώργος Παπαγιάννης και Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Στα παράδοξα του ματς ήταν το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε με δύο διαιτητές, καθώς η μία ρέφερι δεν βγήκε καθόλου στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο λόγω τραυματισμού.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 40-42, 63-62, 80-90

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ