Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από το «ραντεβού θανάτου» στην Παιανία και τη δολοφονία του (ΦΩΤΟ)

Μια μέρα σαν σήμερα ο 22χρονος Μιχάλης Φιλόπουλος πέφτει νεκρός από μαχαιριές σε συμπλοκή οπαδών στην Παιανία.

Το «ραντεβού θανάτου» ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είχε κλειστεί πολλές μέρες πριν την 29η Μαρτίου του 2007. Αφορμή στάθηκε ένας αγώνας γυναικείου βόλεϊ ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Πέρασαν 17 χρόνια από την ημέρα που ο οπαδός του Παναθηναϊκού, Μιχάλης Φιλόπουλος, έπεσε νεκρός μετά από σοβαρά επεισόδια στη Λεωφόρο Λαυρίου.

Εκείνη την μέρα έμελλε να γραφτεί μια «μαύρη» σελίδα. Στις αιματηρές συμπλοκές οπαδών των «αιωνίων», οπαδοί του Ολυμπιακού μαχαίρωσαν και ξυλοκόπησαν τον Μιχάλη Φιλόπουλο και το σκηνικό καταγράφηκε κι από κάμερα κινητού τηλεφώνου.

Ο θάνατός του προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Ελλάδα και πυροδότησε μια μεγάλη αστυνομική έρευνα για τον ρόλο των οργανωμένων οπαδών των ομάδων.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 17 ετών από τον θάνατο του Μιχάλη Φιλόπουλου, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι ο οπαδός των πράσινων δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μαύρη επέτειος είναι η σημερινή για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, αφού συμπληρώνονται 17 χρόνια από το θάνατο του οπαδού της ομάδας, Μιχάλη Φιλόπουλου.

Ο 25χρονος τότε φίλος του “τριφυλλιού” έχασε τη ζωή του στη διάρκεια συμπλοκής στην Παιανία, πριν από αγώνα γυναικείου βόλεϊ, από οπαδούς του Ολυμπιακού.

Η απώλεια του Μιχάλη δεν έχει ξεχαστεί από τότε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, με την προσωπογραφία του να μη λείπει σχεδόν από κανένα γήπεδο που αγωνίζεται η αγαπημένη του ομάδα».

Σχετικό ποστ έκανε και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπογραμμίζοντας: «Δεκαεπτά χρόνια από τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Ποτέ ξανά!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ