Μετάβαση στο περιεχόμενο

Volley League: Αντέδρασε και νίκησε με… περίπατο τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε αποφασισμένος, ο Παναθηναϊκός πετούσε χαρταετό από τον πρώτο πόντο του αγώνα παρότι το Μετς ήταν κατάμεστο και ο Δικέφαλος έφυγε με νίκη ουσίας και ψυχολογίας (3-1 σετ) μειώνοντας σε 2-1.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με επιθέσεις του Τρούχτσεφ και μπλοκ του Σαμοϊλενκο πήρε τα ηνία του πρώτου σετ. Ο ΠΑΟΚ προσπέρασε με 5-9 με επίθεση του Φαν Γκάρντερεν, όμως το τριφύλλι πλησίασε στους δύο πόντους (9-11) με άσο του Ερνάντεζ. Οι φιλοξενούμενοι, με τον Γάτση στη γραμμή του σερβίς, προσπέρασαν 14-19 με μπλοκ του Τρούχτσεφ. Ο Παναθηναϊκός έκανε πολλά λάθη, δεν είχε καλή ανάπτυξη (μπήκε ο Κασαμπαλής αντί του Ιερεθουέλο) και επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να φτάσει στο 15-22 μετά από κακή επίθεση του Κόβαρ. Η τελική ευθεία του σετ ανήκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που κατέκτησε με μεγάλη άνεση το πρώτο σετ με 16-25 μετά από λάθος του Κόβαρ.

Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ προσπέρασε 3-6 με μπλοκ του Λινάρδου, αλλά ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (7-8) με άσο του Πετρέα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τον έλεγχο και έφτασε στο 9-12 με μπλοκ του Σαμοϊλένκο, όμως η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πλησίασε για το 12-13 με άσο του Ερνάντεζ.

Οι παίκτες του Γιόσκο Μιλενκόσκι, όμως, δεν πανικοβλήθηκαν και βρήκαν και πάλι λύση. Ο ΠΑΟΚ προσπέρασε με 15-19 με άσο του Ντεν Ντρις, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ψαχνόταν. Το τριφύλλι μείωσε 18-20 με τον Κόβαρ αλλά αυτό έμοιαζε περισσότερο με πυροτέχνημα μέσα στο ματς αφού οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κάνουν λάθη για το 21-25 του ΠΑΟΚ μετά από παράβαση του Ερνάντεζ, που πάτησε τη γραμμή των τριών μέτρων.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 7-3 με μπλοκ του Πετρέα, όμως ο ΠΑΟΚ πλησίασε στον πόντο για το 9-8 μετά από λάθος του Κασαμπαλή. Το τριφύλλι προσπέρασε με 13-9 με μπλοκ του Βουλκίδη και στη συνέχεια η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου προσπέρασε 20-13 με τον Ερνάντεζ. Ο Παναθηναϊκός είχε έξι σετ μπολ (24-18) και παρά την προσωρινή αντίδραση του ΠΑΟΚ για το 24-20 κατέκτησε το τρίτο σετ με επίθεση του Πρωτοψάλτη.

Στο τέταρτο σετ ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά και ξέφυγε με 2-6 από πόντο του Τρούχτσεφ και 3-9 στη συνέχεια από μπλοκ άουτ του Βαν Ντεν Ντρις. Ο Παναθηναϊκός μείωσε με δύο σερί πόντους του Πρωτοψάλτη σε 8-11 και ξαναμπήκε στο σετ, ενώ στο 10-13 όπου οι πράσινοι μείωσαν με τον Κόβαρ, ο Κοκκινάκης δέχθηκε κόκκινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία, σε μία φάση όπου οι ασπρόμαυροι φωνάζουν για διπλή μπαλιά του Κασαμπαλή.

Με λάθος του Βουλκίδη και μπλοκ του Σαμοϊλένκο ο Δικέφαλος πήγε στο +4 (12-16) αλλά ο Πρωτοψάλτης με δύο σερί πόντους μείωσε σε 14-16. Στο φινάλε του σετ ο Τρούχτσεφ ήταν φανταστικός και με τρία μπλοκ και ένα μπλοκ άουτ έδωσε στον ΠΑΟΚ 8 σετ μπολ (16-24), με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει στο φινάλε με 18-25 και 1-3 και να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη στο Μετς, επαναφέροντας την σειρά στη Θεσσαλονίκη.

Τα σετ: 16-25, 21-25, 25-20, 18-25

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ