Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σταθεροί στο ranking Τσιτσιπάς και Σάκκαρη (ΦΩΤΟ)

Διατήρησαν τις θέσεις τους στην παγκόσμια κατάταξη τένις οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας παραμένει στο Νο.11 του κόσμου και… μια ανάσα από το Top 10, στο οποίο θα μπορούσε να επανέλθει με μια καλή πορεία στο Μαϊάμι, αφού υπερασπίζεται εκεί την περσινή του παρουσία στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Κατά τα άλλα, ο Σάσα Ζβέρεφ επέστρεψε στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς συμπληρώνει 900 εβδομάδες στο Top 30!

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο παραμένει στο Νο.1, αλλά δεν θα παίξει στο Μαϊάμι και δίνει το δικαίωμα στους διώκτες του να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή. Ο Κάρλος Αλκαράθ, βέβαια, είχε φτάσει πέρυσι στα ημιτελικά, ενώ ο Γιάνικ Σίνερ ήταν φιναλίστ.

Στις γυναίκες, η Μαρία συνεχίζει στο Νο.9 και έχει την ευκαιρία να βάλει βαθμούς στην τσέπη στο Μαϊάμι, καθώς πέρυσι είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα της. Θυμίζουμε ότι αν είχε πάρει τον τίτλο στην Καλιφόρνια, θα ανέβαινε στο Νο.6 του κόσμου.

Η νικήτρια του Indian Wells, Ίγκα Σβιόντεκ, από την πλευρά της, «άνοιξε» τη διαφορά από την Αρίνα Σαμπαλένκα, που πέρυσι ήταν φιναλίστ στο BNP Paribas Open. Η Τσινγουέν Ζενγκ, τέλος, κέρδισε μια θέση και επέστρεψε στο career high No.7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ