Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Η Μάντσεστερ Σίτι έβγαλε την… αγγαρεία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League

Ξεκούραστα στην προημιτελική φάση του  Champions League προκρίθηκε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία διπλασίασε της νίκες της κόντρα στην Κοπεγχάγη (3-1) και με συνολικό σκορ 6-2 σφράγισε για ακόμη μία χρονιά το εισιτήριο για τους «8» του θεσμού. 

Πριν καν ξεκινήσει το ματς η Μάντσεστερ Σίτι είχε τελειώσει την υπόθεση πρόκριση, σκορπίζοντας όποιες ελπίδες είχε η Κοπεγχάγη για κάτι θετικό από τον επαναληπτικό. Οι «πολίτες» μέσα σε τέσσερα λεπτά, από το 5ο έως το 9ο λεπτό, πέτυχαν δύο τέρματα με τους Ακάντζι και Άλβαρες. Ο Ελβετός αμυντικός με πολύ ωραίο τελείωμα, μετά από εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ με τον Αργεντινό να βλέπει την μπάλα από το σουτ του να αποκρούεται ασταθώς από τον Γκραμπάρα και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0.

Τα δύο γρήγορα γκολ της Σίτι προκάλεσαν χαλάρωση στους γηπεδούχους, με την Κοπεγχάγη να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να πλησιάζει την περιοχή των «πολιτών». Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 30′ η συνεργασία των Όσκαρσον και Ελιουνούσι κατέληξε σε γκολ, με τους Δανούς να μειώνουν σε 2-1. Βέβαια, η διαφορά στο σκορ δεν διατηρήθηκε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, καθώς στις καθυστερήσεις ο Χάαλαντ έγινε κάτοχος της μπάλας και με ατομική ενέργεια πέτυχετο 3-1 πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Οι δύο ομάδες συμβιβασμένες με το 3-1 και το τέλος στην υπόθεση πρόκριση έκαναν ελάχιστες προσπάθειες για να πετύχουν ένα γκολ. Οι προπονητές έκαναν αρκετές αλλαγές, με το παιχνίδι κατοχής να πρωταγωνιστεί μιας και το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Το 3-1 υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι ήταν και το τελικό σκορ στο «Etihad Stadium».

Μάντσεστερ Σίτι : Έντερσον, Λιούις, Ακάντζι, Ντίας (68’ Στόουνς), Γκβάρντιολ, Ροντρίγκο (46’ Γκόμες), Κόβασιτς, Μπομπ, Άλβαρες, Νούνες (75’Χάμιλτον), Χάαλαντ (88’ Ράιτ).

Κοπεγχάγη: Γκραμπάρα, Άνκερσεν, Γέλερτ (78’ Μέλινγκ), Βάβρο, ΜακΚίνα, Ντικς, Φρόχολντ (58’ Μάτσον), Όσκαρσον (68’ Κορνέλιους), Κλεμ (68’ Χόιλουντ), Ατσουρί (58’ Μπάρντζι), Ελιουνούσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ