Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αθώα η Σκαφίδα

Νικήτρια στη δικαστική μάχη της αναδείχθηκε η Αφροδίτη Σκαφίδα για την υπόθεση ντόπινγκ για την οποία κατηγορήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, έχοντας αποχωρήσει ήδη τέσσερα χρόνια από τους στίβους.

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ αθωώθηκε την Τρίτη από την κατηγορία για χρήση απαγορευμένων ουσιών, όπως τόνισε ο δικηγόρος της, Γιώργος Κλουδάς.

Ο τελευταίος δήλωσε πως: «Η ελληνική αθλητική δικαιοσύνη με μια σημαντική απόφαση της απάλλαξε την Αφροδίτη Σκαφίδα, δίνοντας τέλος σε μια περιπέτεια η οποία πιστεύω ότι εξ’ αρχής θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί.

Η Αφροδίτη χάρισε σημαντικές στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό και ήταν μια εκ των πρωτεργατών στο γυναικείο άλμα επί κοντώ, ένα άθλημα από το οποίο προσδοκούμε Ολυμπιακή διάκριση.

Η απαλλαγή της αποτελεί δικαίωση όλων των αθλητών και των αθλητριών απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο της αθλητικής δικαιοσύνης.

Πρέπει όλοι να στηρίζουμε τον ελληνικό αθλητισμό και, κυρίως, να ενθαρρύνουμε τις νέες και τους νέους να ασχοληθούν με αυτόν. Γι’ αυτό και πρέπει να προστατεύουμε τους Έλληνες πρωταθλητές και τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες, έτσι ώστε, αφενός να μην αμφισβητούνται άδικα οι επιτυχίες τους κι αφετέρου να παραμένουν ινδάλματα για την ελληνική κοινωνία και τους νέους και τις νέες μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ