Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι και το πλεονέκτημα έδρας στην Volley League!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο θριαμβευτής στο μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ και μαζί πήρε την πρωτιά της κανονικής διάρκειας της Volley League, που μεταφράζεται σε πλεονέκτημα έδρας. Μάλιστα οι «πράσινοι» βρέθηκαν να χάνουν με 13-19 στο τέταρτο σετ!

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ, το οποίο κατέκτησε χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Οι «πράσινοι» είχαν σταθερά το προβάδισμα από το ξεκίνημα, όπου έτρεξαν σερί 5-0 και έφτασαν στο 1-0 με 25-19. Παρότι οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά με τρεις συνεχόμενους πόντους, ακολούθησε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν για πρώτη φορά προβάδισμα στο δεύτερο σετ με σαφώς βελτιωμένη εικόνα. Ο Ολυμπιακός πήρε το δεύτερο σετ με 25-23 και ισοφάρισε σε 1-1.

Το τρίτο σετ ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο, πόντο. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε τις λεπτομέρειες με το μέρος του, κάνοντας το 2-1 με 26-24. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο τέταρτο σετ, έχοντας το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του. Το «τριφύλλι» ωστόσο αντεπιτέθηκε και με διαδοχικούς πόντους επέστρεψε στην διεκδίκηση του σετ. Με μία εκπληκτική ανατροπή από το 13-19 ο Παναθηναϊκός έκανε το 3-1 και πήρε τη νίκη, αλλά και την πρωτιά στην κανονική διάρκεια.

ΤΑ ΣΕΤ: 25-19, 23-25, 26-24, 25-23

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ