Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Χωρίς φρένα η Λεβερκούζεν, γκέλαρε η Ντόρτμουντ

Η Λεβερκούζεν πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη της, επικρατώντας με 2-1 της Χαϊντενχάιμ εκτός έδρας. Έτι ξέφυγε με οκτώ βαθμούς από την Μπάγερν και της ρίχνει το… μπαλάκι στην 22η αγωνιστική της Bundesliga. 

Η αρμάδα του Τσάμπι Αλόνσο κυριάρχησε απέναντι στους νεοφώτιστους από τη σέντρα του αγώνα και έψαξε το γκολ χωρίς να αγχώνεται ιδιαίτερα για τα μετόπισθεν. Το γκολ του Τζέρεμι Φρίμπονγκ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έδιωξε το άγχος και στο δεύτερο, όταν οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, δεν κατάφεραν πολλά πράγματα.

Το γκολ του Αμίν Αντλί στο 81′ «κλείδωσε» τη νίκη για τους φιλοξενούμενους, έστω κι αν ο Τιμ Κλάιντινστ μείωσε πέντε λεπτά αργότερα, με συνέπεια η Λεβερκούζεν να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μπάγερν με τα 32 σερί παιχνίδια αήττητη της σεζόν 2019-2020.

Η Στουτγάρδη αντιμετώπισε την ουραγό Ντάρμστατ εκτός έδρας και επικράτησε με 2-1, σε ακόμα ένα παιχνίδι στη Γερμανία που διεκόπη προσωρινά λόγω αντιδράσεων των οπαδών στον προωθούμενο κανονισμό που επιτρέπει την είσοδο επενδυτών στη μετοχική σύνθεση των συλλόγων.

Το γκολ του Σερού Γκιρασί στο 14′ έδωσε προβάδισμα στους Σουηβούς, που όμως έμειναν με παίκτη λιγότερο στο… 45+22′ λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας που αντίκρισε ο Πάσκαλ Στέντσελ, έντεκα λεπτά έπειτα από την πρώτη. Οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν τελική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ήρθε η ώρα των καθυστερήσεων και με παίκτη λιγότερο πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Μαχμούντ Νταχούντ κι έτσι εδραιώθηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας, παρά τη μείωση του Άαρον Ζέιντελ στο 90+5′ .

Σε αυτό βοήθησε κι η απώλεια βαθμών της Ντόρτμουντ στο Βόλφσμπουργκ, με το 1-1 να την αφήνει έκθετη στις ορέξεις της Λειψίας. Ο Νίκλας Φίλκρουγκ στο 8′ πέτυχε το έκτο τέρμα του στα τελευταία πέντε παιχνίδια της Μπορούσια, όμως οι “λύκοι” ισοφάρισαν στο 63′ με τον Γιάνικ Γκέρχαρτ που πέρασε ως αλλαγή στην ανάπαυλα και κράτησαν τον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι.

Τα σημερινά αποτελέσματα της Bundesliga: 

 

  • Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ 1-1 (63′ Γκέρχαρτ-8′ Φίλκρουγκ)
  • Μάιντς – Άουγκσμπουργκ 1-0 (43′ Φαν ντεν Μπεργκ)
  • Χόφενχαϊμ – Ουνιόν 0-1 (84′ Άαρονσον)
  • Χάιντενχαϊμ – Λεβερκούζεν 1-2 (86′ Κλάιντινστ- 45+2′ Φρίμπονγκ, 81′ Αντλί)
  • Ντάρμστατ – Στουτγκάρδη 1-2 (90+5′ Ζέιντελ-14′ Γκιρασί, 90+2′ Νταχούντ)
  • 19:30 Λειψία – Γκλάντμπαχ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ