Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Εκτέλεσε την Μπάγερν με Ιμόμπιλε και πήρε προβάδισμα η ψυχωμένη Λάτσιο!

Αν νόμιζε κανείς πως η Λάτσιο θα αποτελέσει ένα εύκολο εμπόδιο για την Μπάγερν Μονάχου στους «16» του Champions League, μάλλον λάθος θα έκανε. Αυτό αποδείχτηκε και στο χορτάρι του «Ολίμπικο», με την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να είναι εξαιρετικά στημένη και να μπλοκάρει τους Βαυαρούς, φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη με 1-0.

Ήταν μία απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσει το κλίμα, να «ξύσει» εγωισμούς, να ξυπνήσει ολόκληρο τον οργανισμό: «Αυτό που μας έλειψε ήταν… τα αβγά», ήταν η αιχμηρή, μα συνάμα, ηγετική τοποθέτηση του Τόμας Μίλερ, μετά το ντροπιαστικό 3-0 από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, που απειλεί να βάλει τέλος στην εγχώρια ηγεμονία της Μπάγερν Μονάχου στην Bundesliga τα τελευταία 11 χρόνια.

Αν στο Λεβερκούζεν, οι Βαυαροί είχαν έλλειψη από… αυγά, τότε στην Ρώμη εκτός από τα αυγά χάθηκαν και τα πασχάλια. Η Λάτσιο ακύρωσε όλα τα όπλα της ομάδας του Τόμας Τούχελ, πήρε την νίκη χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Ιμόμπιλε και πλέον η Μπάγερν Μονάχου κινδυνεύει να μείνει χωρίς τίτλο για πρώτη φορά μετά το 2012!

Ο Τόμας Τούχελ ξέρει ότι παίζει το κεφάλι του σχεδόν σε κάθε παιχνίδι και αυτή την δική του έλλειψη ηρεμίας την βγάζει και η ομάδα του μέσα στο γήπεδο. Οι Βαυαροί μπήκαν δυνατά με δύο καλές στιγμές από Κίμιχ (2’) και Κέιν (7’), όμως ήταν φανερό ότι δεν είχαν καθαρό μυαλό, ούτε ελαφριά πόδια.

Οι Ιταλοί επέλεξαν να δώσουν γήπεδο και με εξαίρεση μία… σουτάρα του Λουίς Αλμπέρτο (22’) δεν απείλησαν την εστία του Νόιερ, έχοντας περισσότερο αμυντικές διαθέσεις.

Ένα ωραίο φάουλ του Σανέ (32’) πέρασε λίγο άουτ, ενώ η μοναδική φορά που η Μπάγερν θύμισε… Μπάγερν ήταν  λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου όταν η μπάλα άλλαξε πόδια με μεγάλη ταχύτητα, όμως ο Μουσιάλα από κοντά δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ (40’).

Είναι άγνωστο τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, αλλά η εικόνα άλλαξε άρδην. Η Λάτσιο αποφάσισε να παίξει με μεγαλύτερο θάρρος και η Μπάγερν… εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Η ψυχραιμία του Νόιερ, ο οποίος έμεινε όρθιος μέχρι την τελευταία στιγμή απέτρεψε το 1-0 σε καθαρό τετ-α-τετ του Ίσακσεν (48’), όμως φαινόταν ότι οι Ρωμαίοι πατάνε πολύ καλύτερα στο γήπεδο.

Και η θολούρα της Μπάγερν Μονάχου βοήθησε για να αλλάξουν τις ισορροπίες. Ο Ουπαμεκανό πήγε με τις τάπες πάνω στον αστράγαλο του Ίσακσεν εντός περιοχής και εκτός από το πέναλτι που έκανε, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Ο Ιμόμπιλε έστειλε τον Νόιερ στην άλλη γωνία (69’) και το «Ολίμπικο» πήρε φωτιά για το 1-0.

Ο Σάρι τράβηξε την ομάδα πίσω για να κρατήσει το σκορ, η Μπάγερν Μονάχου δεν έκανε ούτε μισή φάση στην επανάληψη, και η Λάτσιο πήρε ένα ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης, απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται σε πολύ βαθιά κρίση και γλίτωσε σαν από θαύμα την χαριστική βολή στις καθυστερήσεις από δύο ευκαιρίες των από Καμάντα και Πέδρο.

Λάτσιο (Μαουίτσιο Σάρι): Προβεντέλ, Χισάι (60’ Λατσάρι), Χίλα (81’ Πάτρικ), Ρομανιόλι, Μάρουσιτς, Κατάλντι, Γκεντουζί, Λουίς Αλμπέρτο (81’ Καμάντα), Ιμόμπιλε (74’ Καστελάνος), Ίσακσεν (74’ Πέδρο), Φελίπε Άντερσον.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Νόιερ, Μαζράουι, Κιμ, Ουπαμεκανό, Γκερεϊρό, Κίμιχ, Γκορέτσκα (73’ Ντε Λιχτ), Μίλερ (81’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Σανέ (81’ Τελ), Μουσιάλα, Κέιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ