Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Η Σίτι «καθάρισε» την Κοπεγχάγη και βλέπει… προημιτελικά στο Champions League!

Η Κοπεγχάγη πολέμησε γενναία, ωστόσο η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε νικηφόρα από την Δανία (1-3) και σκέφτεται ήδη τα προημιτελικά του Champions League.

Η… αιχμαλωσία ξεκίνησε από το πρώτο σφύριγμα, οι «πολίτες» άρχισαν να σφίγγουν την μέγκενη από πολύ νωρίς. Αν στην θέση του Άκε, που πήρε το ριμπάουντ από ασταθή απόκρουση του Γκραμπάρα και σημάδεψε ψηλά, ήταν κάποιος άλλος το σκορ θα είχε ανοίξει από το 6ο λεπτό. Άνοιξε λίγο αργότερα, όταν ο Φόντεν με φανταστικό τρόπο έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Ντε Μπρόινε και εκείνος εκτέλεσε με διαγώνιο σουτ για το 0-1 (10’).

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, κάθε φορά που οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα πατούσαν το πόδι στο… γκάζι, έφτιαχναν συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις. Σε μία από αυτές (23’) ο Βάβρο στην προσπάθεια του να αποκρούσει σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα (29’) ο Χάαλαντ με εξωγήινο άλμα πήγε να βάλει το γκολ του αιώνα, όμως η μπάλα πήγε ψηλά. 

Το παιχνίδι έμοιαζε μονότερμα, όμως μία λάθος μεταβίβαση του Έντερσον (34’) προσέφερε καθαρή ευκαιρία, με τον Μάτσον να πιάνει ένα δυνατό σουτ πάνω στην κίνηση από το ύψος της περιοχής και να σκοράρει στο ντεμπούτο του (1-1), απογειώνοντας το «Πάρκεν». Η χαρά των Δανών, όμως κράτησε λίγο. Από μία κόντρα σε απομάκρυνση της άμυνας, η μπάλα στρώθηκε στον Μπερνάρντο Σίλβα κι εκείνος με αριστοτεχνικό πλασέ δεν συγχώρεσε (45’, 1-2).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Δανοί πήγαν το παιχνίδι στην υψηλή ένταση, στα τρεξίματα, στο… ξύλο. Ούτε εκεί όμως είχαν τύχη. Ο Γκραμπάρα με σπουδαία επέμβαση είπε «όχι» στον Ντε Μπρόινε (54’), αλλά και με ακόμα πιο σπουδαία απόκρουση «έβγαλε» φοβερό φαλτσαριστό του Ντοκού (70’).

Όσο περνούσε η ώρα, οι δυνάμεις άρχισαν να εγκαταλείπουν τους γηπεδούχους, με την Μάντσεστερ Σίτι να ψάχνει με κάθε τρόπο το τρίτο γκολ, με ποσοστά κατοχής που άγγιζαν το 75%. Ο Χάαλαντ (79’) πήδηξε πιο ψηλά από όλους, όμως η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του πήγε ξανά στο δοκάρι, ενώ ο Γκραμπάρα ήταν και πάλι σταθερός σε φάουλ του Ντε Μπρόινε (88’).

Ο Χάαλαντ σπατάλησε ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες (91’, 92’), όμως η λύσσα της Σίτι να πετύχεο και τρίτο γκολ επιβραβεύτηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Φόντεν, σε μία ολοκληρωτική εμφάνιση της Μάντσεστερ Σίτι που έδειξε και πάλι τα… δόντια της.

Κοπεγχάγη (Γιάκομπ Νέεστρουπ): Γκραμπάρα, Γέλερτ, Βάβρο, ΜακΚένα, Ντάικς, Φάλκ, Μάτσον (81’ Λάρσον), Ντιόγκο Γκονσάλβες (70’ Χόιλουντ), Κλάεσον (55’ Κορνέλιους), Ασουρί (81’ Σόρενσεν), Ελιονούσι.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρουμπέν Ντίας, Άκε, Ρόντρι, Μπερνάρντο Σίλβα (78’ Ματέους Νούνιες), Ντε Μπρόινε, Γκρίλις (21’ Ντοκού), Φόντεν, Χάαλαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ