Μετάβαση στο περιεχόμενο

Super League 1: Μεγάλο ματς κορυφής ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα, στις Σέρρες δοκιμάζεται ο Παναθηναϊκός

Η σύγκρουση κορυφής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Τούμπα, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1.

Από την πλευρά του, ο τρίτος της βαθμολογίας, Παναθηναϊκός, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό.

Με τον «τίτλο» της πιο παραγωγικής και θεαματικής ομάδας, ο ΠΑΟΚ περιμένει την ΑΕΚ στην Τούμπα, σε ένα ντέρμπι που ίσως κρίνει τον πρωτοπόρο, τουλάχιστον, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι ασπρόμαυροι πέρασαν… διά πυρός και σιδήρου από το Περιστέρι, κρατώντας το +2 από τους κιτρινόμαυρους που πηγαίνουν φουριόζοι στη Θεσσαλονίκη, έχοντας πάρει ώθηση από τις τρεις διαδοχικές επιτυχίες (με 12-2 τέρματα).

Εξάλλου, η ΑΕΚ έχει σαφώς υπέρ της την πρόσφατη ιστορία στα ντέρμπι δικεφάλων, έχοντας επικρατήσει στις πέντε από τις έξι τελευταίες συναντήσεις της με τον ΠΑΟΚ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει στους Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Μιχαηλίδη, Ράφα Σοάρες και Τζίμα, ενώ για πρώτη φορά διαθέσιμος είναι ο Γιόνι Ότο.

Σε ό,τι αφορά τους κιτρινόμαυρους, η ΑΕΚ, όπως συνηθίζει εσχάτως, δεν ανακοίνωσε αποστολή. Δεδομένα πάντως απουσιάζουν οι Σιμάνσκι και Άμραμπατ, ενώ μία ώρα πριν τη σέντρα θα φανεί εάν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Οζντόεφ, Μεϊτέ – Ντεσπόντοφ (Α. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (Κωνσταντέλιας), Τάισον – Σαμάτα (Τόμας).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος – Ελίασον, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (Πόνσε).

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα περιμένει ο Παναθηναϊκός, με την ελπίδα πως νωρίτερα θα έχει πάρει το «τρίποντο» στις Σέρρες.

Το τριφύλλι έκανε δικό του το ντέρμπι «αιωνίων», αλλά ακολουθεί κι άλλο, αυτό με τον ΠΑΟΚ, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου μεσοβδόμαδα (14/2, 19:30 – Τούμπα) κι ενώ τα «λιοντάρια» του Πάμπλο Γκαρσία έχουν αποδείξει πως είναι ικανά για «ζημιές».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, o Πάμπλο Γκαρσία δεν έχει ανακοινώσει αποστολή, ωστόσο δεδομένα δεν θα έχει στη διάθεση του τους Πηλέα και Δεληγιαννίδη, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι.

Από την άλλη, ο Φατίχ Τερίμ δεν υπολογίζει τους Ιωαννίδη, Αϊτόρ, Τζούρισιτς, Τσέριν, Αράο και Γεντβάι. Υπάρχουν, όμως, οι επιστροφές των Βέρμπιτς, Σπόραρ και Βαγιαννίδη για τους πράσινους.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν – Ντάνκερλουι, Θυμιάνης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης – Ουεντραόγκο, Στάικος – Ουάρντα, Μούργος, Τομάς – Μπετανκόρ.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι – Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς – Πέρεθ, Βιλένα, Μπακασέτας – Παλάσιος, Μαντσίνι, Γερεμέγιεφ.

Στο «Αθανάσιος Διάκος» Λαμία και Αστέρας Τρίπολης θα μονομαχήσουν με έπαθλο την είσοδο στα πλέι οφ. Τρεις σερί νίκες μετράει η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου (10-3 γκολ), με τους Αρκάδες να κερδίζουν εντός και να χάνουν εκτός στα επτά τελευταία ματς.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Koσέλεφ – Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Αμαράλ – Τσιλούλης, Στάνκο, Νούνιες, Μαρτίνεθ – Σλίβκα, Καρλίτος.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης – Καρμόνα , Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες – Γιαμπλόνσκι, Γκος – Καλτσάς, Μπαρτόλο, Κρέσπι – Μιριτέλο.

Τέλος, δύο ομάδες που αναμένεται να παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή κοντράρονται σήμερα, με την Κηφισιά να φιλοξενεί τον Βόλο στην Καισαριανή.

Οι νεοφώτιστοι καταλαμβάνουν τη 13η θέση της βαθμολογίας της Super League 1 και οι φιλοξενούμενοι τη 12η με μόλις έναν βαθμό περισσότερο, συνεπώς ο νικητής, αν υπάρξει, θα κάνει αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία. Σε περίπτωση ισοπαλίας δε, αμφότεροι θα παραμείνουν στα χαμηλά.

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος – Γκόμπελιτς, Τσάπαν, Τεϊσέιρα, Μιλίσεβιτς – Τσανάτζια, Σολόα – Μενέντες, Ίλιεφ, Μπιφουμά – Τετέι.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς – Άλχο, Σιέλης, Καλογερόπουλος, Μύγας – Γκλάβτσιτς, Μπαριέντος – Ντέλετιτς, Κόμπα, Ασεχνούν – Γκαρσία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 4-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-0

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

16:00 Κηφισιά – Βόλος Cosmote Sport 1

17:00 Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός Νοvasports Prime

19:30 Λαμία – Αστέρας Τρίπολης Cosmote Sport 1

20:00 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ Νοvasports Prime

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ