Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δοκιμάζεται στο Μονακό ο Παναθηναϊκός, «μάχες» για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα, αφού αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μονακό (20:00, Novasports Prime) για τη 15η αγωνιστική της EuroLeague.

Το έργο των πράσινων δεν είναι απλό, με τον Εργκίν Αταμάν να δηλώνει ωστόσο ότι από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, μπορεί να νικήσει οπουδήποτε.

Το ευχάριστο για το τριφύλλι είναι ότι θα έχει κανονικά στη 12άδα τον Μάριους Γκριγκόνις, ενώ στο πλευρό της ομάδας θα βρεθεί για πρώτη φορά φέτος σε εκτός έδρας παιχνίδι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της βραδιάς:

Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις Κάουνας (19:30, Novasports 6)

Μονακό – Παναθηναϊκός (20:00, Novasports Prime)

Μπάγερν Μονάχου – Αναντολού Εφές (21:30, Novasports 5)

Αρμάνι Μιλάνο – Βιλερμπάν (21:30, Novasports 4)

Τα χθεσινά αποτελέσματα:

Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης 58-72

Άλμπα Βερολίνου – Μπαρτσελόνα 74-70

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπασκόνια 89-81

Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός 69-67

Βαλένθια – Παρτιζάν 67-72

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League, έχοντας μπροστά τους παιχνίδια με διαφορετικό βάρος.

Πρώτος στη “μάχη” θα ριχθεί ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται τη Γαλατασαράι (19:30, Cosmote Sport 4). Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα play-in της διοργάνωσης και αυτό που θα μάθει σήμερα είναι αν θα προκριθεί ως δεύτερος ή τρίτος του ομίλου του.

Για να κατακτήσει τη 2η θέση θέλει είτε νίκη, είτε ήττα μέχρι 10 πόντους (είχε νικήσει με 11 πόντους στην Τουρκία στον πρώτο γύρο, αλλά έχει χειρότερη συνολική διαφορά πόντων από τους Τούρκους). Αν ηττηθεί με +11 πόντους, θα βρεθεί στην 3η θέση.

Λίγες ώρες αργότερα (21:30, Cosmote Sport 7), η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στη Γερμανία τη Λούντβισμπουργκ. Η Ένωση έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στη φάση των “16”, αφού θα είναι σίγουρα πρώτη στον όμιλό της έχοντας ρεκόρ 5-0, παίζοντας κυρίως για το γόητρο και την δυνατότητα να κλείσει αήττητη τη φάση των ομίλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ