Μετάβαση στο περιεχόμενο

Handball Premier: Ντέρμπι κορυφής στη Λιόσια ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό

H Handball Premier ολοκληρώνεται πριν από τη διακοπή για τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο Euro 2024 της Γερμανίας, με το μεγάλο ντέρμπι.

H ΑΕΚ και o Ολυμπιακός αναμετρώνται το Σάββατο (16/12, 20:00) στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση των Άνω Λιοσίων, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, που θα ολοκληρώσει τον Α’ γύρο της Handball Premier.

Παράλληλα, ο αγώνας θα αναδείξει την ομάδα που θα κατακτήσει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, μιας και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 20 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας το απόλυτο των 10 νικών.

Οι ερυθρόλευκοι «τρέχουν» ένα μεγάλο σερί νικών 15/15 στη σεζόν, διατηρώντας το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Ευρώπη, Σούπερ Καπ), ενώ έχουν κατακτήσει στο ουτέδερο Δαΐς τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Σούπερ Καπ απέναντι στην ΑΕΚ με 26-25 στην παράταση με γκολ του Σάββα στην εκπνοή.

Η ΑΕΚ μετά το Σούπερ Καπ προχώρησε σε αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία, με τον Σέρβο Ντράγκαν Τζούκιτς να αναλαμβάνει αντί του Αλέξη Αλβανού.

Στην Ευρώπη μπορεί να μην κατάφερε να συνεχίσει με απολογισμό μία νίκη-πέντε ήττες, πλην όμως ήταν αρκετά ανταγωνιστική με τοπ επιπέδου ομάδες όπως το Αννόβερο και αυτές οι παραστάσεις μπορούν να αποτελέσουν μία αγωνιστική παρακαταθήκη για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Εκτός από τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων που αποτελούν πάντα βαρόμετρο, για την ΑΕΚ παίκτες-«κλειδιά» είναι οι Μαντάλινιτς- Μαρτίνοβιτς, ενώ για τον Ολυμπιακό οι Σλίσκοβιτς-Σάββας μαζί φυσικά με την άμυνά του, στην οποία βασίζει σημαντικά το παιχνίδι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ