Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Η Πόρτο πήρε τον «τελικό» πρόκρισης, ήττα για την απαράδεκτη Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα που χάνει από την Αντβέρπ (3-2) στο φετινό  Champions League, ενώ η Πόρτο με το χορταστικό 5-3 επί της Σαχτάρ πήρε το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. 

Στην Αμβέρσα, η Μπαρτσελόνα κατάφερε το… ακατόρθωτο. Έγινε η πρώτη ομάδα που χάνει από την Αντβέρπ που είχε μέχρι τώρα πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Με ενδεκάδα που θύμιζε… εφηβικό και άσχημη εικόνα στο γήπεδο, οι Καταλανοί χρειάστηκαν μόλις 75 δευτερόλεπτα για να δωρίσουν το πρώτο γκολ. Ο Ινιάκι Πένα με τον Οριόλ Ρομέου άλλαξαν την μπάλα με ερασιτεχνικό τρόπο και ο Βερμίρεν «εκτέλεσε» για το 1-0, μόλις στο δεύτερο λεπτό.

Οι Καταλανοί ήταν άθλιοι για μισή ώρα δεν είχαν καν τελική και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στην πρώτη υποψία ευκαιρίας. Ο Γιαμάλ με εκπληκτική μπαλιά στον κενό χώρο σημάδεψε το κάθετο τρέξιμο του Φεράν Τόρες κι εκείνος με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1 (35’).

Ωστόσο, η εικόνα των «μπλαουγκράνα» στο γήπεδο ήταν κακή. Το γκολ του Γιάνσεν (50’) ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ, όμως ο ίδιος παίκτης δεν συγχώρεσε νέο τραγικό λάθος του Οριόλ Ρομέου, που δώρισε και δεύτερο γκολ (56’, 2-1).

Η είσοδος στο παιχνίδι των Πέδρι, Γκουντογκάν, Κανσέλο έδωσε σφυγμό στην Μπαρτσελόνα και ένας ακόμα πιτσιρικάς που ήρθε από τον πάγκο, ο 17χρονος Μαρκ Γκούιου έκανε το 2-2 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ωστόσο, η θλιβερή απόδοση της Μπαρτσελόνα τιμωρήθηκε στην επόμενη φάση. Ένας ακόμα 17χρονος, ο Τζορτζ Ιλενικενά τιμώρησε ένα ακόμα αμυντικό λάθος και έστειλε τους Βέλγους στα ουράνια για το τελικό 3-2, σε ένα απίθανο παιχνίδι…

Την ίδια στιγμή στο «Ντραγκάο» σε έναν «τελικό» για την δεύτερη θέση η Πόρτο είχε την εμπειρία και την… τεχνογνωσία να διαχειριστεί ένα τέτοιο ματς, επικρατώντας της Σαχτάρ (5-3). 

Ο Γκαλένο θύμιζε… Γκάλη, αφού ο Βραζιλιάνος έκανε μαγικά πράγματα στο γήπεδο. Σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ των «δράκων» (9’, 43’) και σέρβιρε τα δύο επόμενα για Ταρέμι (62’) και Πέπε (76’).

Οι Ουκρανοί το πάλεψαν όσο μπορούσαν. Ισοφάρισαν με αμφιλεγόμενο γκολ του Σίκαν στο 29’, σε μία φάση που η σηκωμένη σημαία του βοηθού έκανε τους γηπεδούχους να σταματήσουν, και μείωσαν σε 3-2 με αυτογκόλ του Εουστάκιο (72’), όμως δεν είχαν την δύναμη για κάτι παραπάνω.

Ο Κονσεϊσάο με το 5-2 τελείωσε τις τελευταίες ελπίδες (82’), ενώ το τελικό 5-3 ήρθε από το παρθενικό γκολ του Βραζιλιάνου Εγκινάλντο (88’), με την Σαχτάρ Ντόνετσκ να συνεχίζει στο Europa League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ