Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: H απάντηση της κυβέρνησης στις κατηγορίες του Ολυμπιακού για τα επεισόδια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, αλλά και για τη χρήση χημικών από την αστυνομία στο επεισοδιακό παιχνίδι των ερυθρόλευκων στον Βόλο.

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός είπε: “Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία να συμμετέχουμε στην αντιπαράθεση μεταξύ των ομάδων. Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόζει τον νόμο.

Χθες η ΕΛ.ΑΣ. σε μια δύσκολη κατάσταση έκανε τις προβλεπόμενες συλλήψεις και προσαγωγές για να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών που θέλουν να πάνε στο γήπεδο.

Το καθήκον της κυβέρνησης αυτό είναι, όπως και η προάσπιση κατοίκων πόλεων όπου γίνονται αγώνες. Η κυβέρνηση έχει πάρει σειρά πρωτοβουλιών για την ασφάλεια γηπέδων τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Θα συνεχίσουμε σε αυτή κατεύθυνση χωρίς εκπτώσεις. Έχουμε κάνει ελέγχους σε συνδέσμους και θύρες.

Σίγουρα δεν πρόκειται από το ένα παιχνίδι στο άλλο να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα. Καθήκον μας είναι να τρέχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ό,τι καταγγέλλεται και αρμοδιότητα των Αρχών είναι να το ελέγχει”.

Για τη χρήση χημικών από την Αστυνομία είπε: “Δεν μπορώ να κάνω επιχειρησιακή ανάλυση. Η ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε συγκεκριμένο πρωτόκολλο με βάση την επικινδυνότητα της στιγμής έκρινε ότι πρέπει να προχωρήσει σε προσαγωγές. Θα συνεχίσει να εφαρμόζει το νόμο σε όποιο γήπεδο λαμβάνει χώρα παράνομη πράξη. Αυτή είναι η δουλειά της ΕΛ.ΑΣ.

Προφανώς όποια παράλειψη οργάνου σώματος ασφαλείας αξιολογείται. Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας έχει συγκεκριμένη περιγραφή. Μέλημά μας είναι να προστατεύουμε ασφάλεια”.

Δείτε στο βίντεο μετά το 10:00:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ