Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τότε θα γίνει η κηδεία του Βασίλη Βασιλικού

H εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Βασίλη Βασιλικού θα γίνουν τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.

Επιθυμία του, είναι αντί στεφάνου, να υποστηριχθεί το Έργο της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος και Γενικός Γραμματέας.

ΑLPHA BANK

ΙΒΑΝ: GR 42 0140 1030 1030 0232 0004 792
BIC: CRBAGRAAXXX

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜOY: «ΑΚΑΔΗΜΙA ΛΥΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜARIA CALLAS»

Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΑ «Βασίλης Βασιλικός»

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας με αφορμή την απώλεια του μεγάλου διανοούμενου, έλαβε τέσσερις αποφάσεις για να τιμήσει τη μνήμη:

  • Το Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΑ να μετονομασθεί σε Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΑ «Βασίλης Βασιλικός».
  • Η εκδήλωση της Δευτέρας, 4 Δεκεμβρίου 2023, στις 12 μ. «Σπάσε τη Σιωπή: Ενδοσχολική βία-Εκφοβισμός» αφιερώνεται στη μνήμη του εκλιπόντος και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.
  • Επανέκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Γκιώνη «Καλύτερα στον τυπογράφο παρά στον ψυχίατρο» – 18 συνεντεύξεις σε 30 χρόνια με τον Βασίλη Βασιλικό.
  • Προγραμματισμός προβολής της ταινίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά βασισμένη σε σενάριο, διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Βασίλη Βασιλικού.

O βραβευμένος Έλληνας συγγραφέας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών την Πέμπτη, σκορπίζοντας τη θλίψη στον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ