Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βίντεο: Θα περνάει χωρίς να… νικάει!

Η συνήθεια που έγινε… λατρεία!

Δεν ξέρουμε πως το κάνει το… μαγικό ο τεχνικός της Πορτογαλίας Φερνάντο Σάντος, αλλά σίγουρα αυτό πιάνει, καθώς οι Ίβηρες σε πέντε παιχνίδια τους στο Euro μετράνε πέντε ισοπαλίες (σε 90′), αλλά βρίσκονται και στα ημιτελικά του θεσμού!

Τελευταίο… θύμα η Πολωνία με το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια να εκπνέει 1-1, στην παράταση να μην αλλάζει κάτι και στα πέναλτι οι Πορτογάλοι να επικρατούν 5-3. Μοιραίος για τους χαμένους ο Γιακούμπ Μπλατσικόφσκι.

Καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσει το παιχνίδι κόντρα στην Πορτογαλία δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν οι Πολωνοί που έπρεπε να περιμένουν μόνο 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα μέχρι να πανηγυρίσουν. Δράστης ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι! Ο έμπειρος φορ μετά από 653 λεπτά βρήκε και πάλι δίχτυα και σημείωσε το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των Euro.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Σεντρίκ έκανε λάθος υπολογισμό και ο Γκροσίτσκι μπήκε από αριστερά στην περιοχή και γυρίζοντας στο πέναλτι, έδωσε την ευκαιρία στον Λεβαντόφσκι να βάλει σε θέση οδηγού την Πολωνία.

Οι Πορτογάλοι έδειχναν να είναι επηρεασμένοι μετά το γρήγορο γκολ του «Λέβα» και προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους όσο περνούσε η ώρα και στο 10′ έδειξαν να αντιδρούν όταν μετά από γύρισμα του Σέντρικ από δεξιά, ο Ρονάλντο σούταρε απευθείας προς την εστία, αλλά η μπάλα κόντραρε σωτήρια για την Πολωνία και απομακρύνθηκε.

Στο 28′ ο 31χρονος επιθετικός έγινε και πάλι απειλητικός όταν κοντρόλαρε έξω από την περιοχή και απέφυγε έναν αντίπαλο, αλλά το συρτό σουτ που έκανε στη δεξιά γωνία μπλοκαρίστηκε από τον Φαμπιάνσκι. Οι Ίβηρες έδειχναν επιθετικοί και πως αργά ή γρήγορα θα πετύχαιναν το γκολ της ισοφάρισης.

Τελικά αυτό ήρθε στο 33′ με τον Ρενάντο Σάντσες, ο οποίος από σούταρε δυνατά από το ύψος της περιοχής κάνοντας το 1-1 και γράφοντας ιστορία, αφού έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε νοκ- άουτ παιχνίδι. Το τέρμα που δέχτηκε η Πολωνία της έκανε… καλό, αφού βγήκε και πάλι μπροστά πιέζοντας για το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με την Πορτογαλία να έχει την κατοχή της μπάλας και την Πολωνία να ψάχνει να βρει την ευκαιρία για να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση, όμως, αυτό μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν. Μάλιστα, στο δεκάλεπτο από το 50′ ως το 60′ οι Ίβηρες έφτασαν τέσσερις φορές με καλές προϋποθέσεις στην εστία του Φαμπιάνσκι δείχνοντας πως δεν ήθελα το παιχνίδι να πάει παράταση.

Στο 69′ ήταν η ώρα των Πολωνών να αφυπνίσουν τον Πατρίσιο. Έπειτα από γύρισμα του Μπλαστσικόφσκι από αριστερά, ο Μίλικ πρόλαβε τον Πέπε και έκανε την προβολή, αλλά ο Πατρίσιο μπλόκαρε -έστω και δύσκολα- την μπάλα. Στο 80′ η Πορτογαλία έφτασε μία ανάσα από το 2-1 όταν ο Πέπε σε κατέβασμά του πάσαρε λίγο έξω από την περιοχή στον Κριστιάνο, αλλά, πριν η μπάλα φτάσει στα πόδια του ο Γερτζέιτσεκ έκανε τάκλιν και άθελά του παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνσκι!

Λίγο πριν το τέλος (86′) η Πορτογαλία είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι όταν ο Μουτίνιο έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Ρονάλντο, αλλά ο σταρ της Ρεάλ έπιασε…αέρα και έχασε την ευκαιρία! Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να σκοράρουν στο έξτρα μισάωρο.

Οι Πορτογάλοι ήταν πιο κινητικοί, όμως, αυτό δεν έφτανε για να πετύχουν δεύτερο γκολ στον Φαμπιάνσκι που έβλεπε τους συμπαίκτες του, αλλά και τους αντιπάλους του να μην έχουν δυνάμεις για πολλά- πολλά, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στα πέναλτι, αφού ούτε οι Ίβηρες, ούτε οι Πολωνοί δεν σημείωσαν κάποιο τέρμα.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» ο ένας μετά τον άλλο έβρισκαν δίχτυα. Μέχρι που ήρθε η σειρά του Μπλατσικόφσκι που ήταν τέταρτος και η εκτέλεσή του αποκρούστηκε από τον Πατρίτσιο. Στη συνέχεια ο Κουαρέσμα ευστόχησε και χάρισε την πρόκριση στους συμπατριώτες του.

Οι συνθέσεις των ομάδων 

ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Παζντάν, Γεντζέιτσικ, Μαζίνσκι (98’ Γιοντλιόβιετς), Κριχόβιακ, Μπλαστσικόφσκι, Γκροζίτσκι (82’ Καπούστκα), Μίλικ, Λεβαντόφσκι 

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Φόντε, Ελισέου, Γουίλιαμ Καρβάλιο (96’ Ντανίλο), Ζοάο Μάριο, Ρενάτο Σάντσες, Αντριέν Σίλβα (73’ Μουτίνιο), Νάνι, Ρονάλντο 


All Penalties & Goals HD – Poland 1-1 Portugal… από football-fans

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ