Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Οι πρώτες δηλώσεις του Στεφάν με την επιστροφή του στη Ρεν!

Τι δήλωσε ο Ζουλιέν Στεφάν για την επιστροφή του στη Ρεν που βρίσκεται στον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Europa League.

«Δεν έρχομαι να φτιάξω τίποτα απολύτως. Το παρελθόν είναι παρελθόν. Πολύ χαρούμενος με την εμπιστοσύνη που μου δόθηκε. Δεν θέλω να μιλήσω για την πρώτη φορά». 

Λόγια του Ζουλιέν Στεφάν, νέου προπονητή-από χθες (19/11)- της Ρεν, εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League, σήμερα (20/11), κατά την παρουσιάσή του στο Roazhon Park με τον πρόεδρο Ολιβιέ Κλοαρέκ. Μία συνέντευξη Τύπου έγινε χωρίς την παρουσία του τεχνικού διευθυντή Φλοριάν Μορίς που επίσης αποχωρεί, μετά τον Μπρούνο Ζενεσιό που έλυσε χθες το συμβόλαιό του κοινή συναίνεση με το γαλλικό σύλλογο. 

Μπορεί η Ρεν να νίκησε και τα δύο παιχνίδια της με τον Παναθηναϊκό  στους ομίλους του Europa League και να είναι επικεφαλής στο 6ο γκρουπ, όμως η κακή πορεία της στην γαλλική Ligue 1, όπου καταλαμβάνει την 13η θέση.

«Πρέπει να αποφύγουμε να μιλάμε για το παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά στο μέλλον. Κάνουμε μια επικίνδυνη δουλειά, μια συναρπαστική αλλά κουραστική δουλειά. Όταν αισθανόμαστε ότι έχουμε ξεμείνει από ενέργεια, επιλέγουμε να σταματήσουμε. Πρέπει να μεταδώσουμε εμπιστοσύνη. Έχουμε μια κληρονομιά εξαιρετικής ποιότητας. Έχω επαινέσει  το έργο του Μπρούνο. Είναι ένα συναίσθημα που αντιλαμβάνομαι. Υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε και επανάσταση», είπε και συνέχισε: «Πάνω απ ‘όλα, θέλω να προσεγγίζουμε όλους τους αγώνες με τη φιλοδοξία να κερδίσουμε, χωρίς να επιλέγουμε αγώνες. Θα είμαστε σε αναζήτηση συνεχούς βελτίωσης. Όλες οι διοργανώσεις πρέπει να προσεγγίζονται με την επιθυμία να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Ο Στεφάν γνωρίζει τέλεια τη Ρεν,  έχοντας ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα μαζί της στη Ligue 1 το 2018. Νικητής του Coupe de France το 2019, έφυγε τον Μάρτιο του 2021 και άφησε τη θέση του στον Ζενεσιό. Στη συνέχεια πήγε στη Στρασμπούρ, από όπου έφυγε στις αρχές του 2023.

«Είναι μία ποιοτική ομάδα με καλούς παίκτες. Το κρίνω με πολύ θετικό τρόπο. Έχω μια ιδέα για το πώς θα παίξουμε. Πρέπει να αναπτύξουμε κάτι άλλο: δύναμη χαρακτήρα, στιβαρότητα στο παιχνίδι. Αυτό που θέλουμε είναι να αναζωογονήσουμε την κατάσταση και να βελτιώσουμε τις επιδόσεις, Αυτοί είναι οι στόχοι που έχουν ανατεθεί. Δεν υπάρχει στόχος θέσεων, βαθμών. Είμαστε μεγάλοι και έξυπνοι άνθρωποι για να συζητήσουμε στο τέλος της σεζόν. Αποδέχτηκα την αποστολή έχοντας καλή γνώση των γεγονότων. Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για τη μεταγραφική περίοδο. Είμαι εδώ για να μιλήσω για τους αγώνες που έρχονται. Η προτεραιότητα είναι να προετοιμαστούμε για τον αγώνα της Ρεμς. Υπάρχουν στιγμές για όλα. Ώρα για δουλειά και βήμα βήμα.», είπε ακόμη ο Στεφάν.

Ο πρόεδρος της Ρεν αναφερόμενος στην επιλογή του  Στεφάν είπε: «Οι μέτοχοι μας εμπιστεύονται. Υποβάλαμε μια λίστα με προπονητές με δυνατά σημεία, μερικά αδύνατα σημεία. Ο Ζουλιάν ήταν μέρος μιας λίστας 3-4 προπονητών και τον επιλέξαμε. Φτάσαμε γρήγορα σε συμφωνία με τον Ζουλιάν. Πέρα από το ενδιαφέρον του κόσμου, είναι το συμφέρον της Ρεν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ