Μετάβαση στο περιεχόμενο

Super League 1: «Αετομαχία» στην «Opap Arena», δύσκολη έξοδος στην Κρήτη για Ολυμπιακό

Η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Super League 1 πέφτει απόψε με δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Φυσικά το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια δεσπόζει, αλλά και το ΟΦΗ-Ολυμπιακός έχει μεγάλη σημασία.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19:30)

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ισοβαθμούν στη τρίτη θέση, πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Η Ένωση προέρχεται από την ήττα στη Μασσαλία, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα (Κάλενς, Χατζισαφί, Ζίνι, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία). Ωστόσο, έχει μάθει να ζει με αυτά. Στόχος των κιτρινόμαυρων είναι η νίκη στην έδρα τους και η συνέχιση ενός σερί απέναντι στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που ξεκίνησε από πέρυσι.

Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί στην «Opap Arena» χωρίς τους Λύρατζη, Μιχαηλίδη, Ράφα Σοάρες, Μάρκος Αντόνιο, Φιλίπε Σοάρες και Τζίμα, αλλά με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, καθώς επικράτησε εντυπωσιακά 3-2 της Αμπερντίν στη Σκωτία. Ο Λουτσέσκου θέλει να σπάσει το σερί της ΑΕΚ και να παραμείνει κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι – Ελίασον, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα – Τσούμπερ – Πόνσε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Μεϊτέ, Οζντόεφ – Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον – Σαμάτα.

ΟΦΗ-Ολυμπιακός (21:30)

Στην Κρήτη, ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό και θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί στην έδρα του απέναντι στους «μεγάλους». Το «Γεντί Κουλέ» είναι φέτος κάστρο απόρθητο και ο Βάλντας Νταμπράουσκας θέλει έτσι να το διατηρήσει, μιας και θα παρατάξει τους ασπρόμαυρους με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από τη σπουδαία νίκη επί της Γουέστ Χαμ και θέλουν ανάλογη πορεία και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν έχει στη διάθεσή του τρία βασικά στελέχη της ομάδας, τους Ροντινέι, Φρέιρε και Φορτούνη, συν τον Ιμπόρα, ωστόσο υπάρχουν λύσεις στο ρόστερ για να καλυφθούν τα κενά.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν – Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ – Λάρσον, Γκλάζερ, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Τοράρινσον – Μπάκιτς, Λ. Φέλιπε.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης – Κίνι, Ρέτσος, Πορόζο, Ορτέγκα – Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος – Ποντένσε, Σολμπάκεν, Ελ Κααμπί.

Η 9η αγωνιστική της Super League 1:

Βόλος – Κηφισιά 2-1

Ατρόμητος – Παναιτωλικός 3-2

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-1

Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 5-0

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

19:30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ COSMOTE SPORT 2 HD

21:30 ΟΦΗ – Ολυμπιακός COSMOTE SPORT 1 HD

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ