Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποκλεισμός στο τάι μπρέικ για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Αποκλείστηκε από το τουρνουά της Αμβέρσας, ένα «βήμα» πριν φτάσει στον τελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 2-0 σετ (7-6, 7-6) από τον Άρθουρ Φιλς, νούμερο 38 στην παγκόσμια κατάταξη, χάνοντας και τα δύο σετ στο τάι μπρέικ.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να μπαίνει δυναμικά και να φτάνει μια «ανάσα» από το μπρέικ, αλλά τελικά να μένει πίσω με 1-0, πριν υπερασπιστεί το σερβίς του και ισοφαρίσει σε 2-2 με love game. Κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να κάνει μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει σε 5-5 ,γλιτώνοντας από μπρέικ και σετ πόιντ του αντιπάλου του, ο οποίος όμως τελικά επικράτησε με 7-5 στο τάι μπρέικ, παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0 στα σετ.

Με ανεβασμένη ψυχολογία, ο Φιλς ξεκίνησε με μπρέικ το δεύτερο σετ και στη συνέχεια προηγήθηκε με 2-0, 4-2 και 5-3, φτάνοντας πολύ κοντά στη νίκη. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει, παίρνοντας τρία συνεχόμενα games (με ένα μπρέικ), περνώντας μπροστά με 6-5. Παρ’ όλα αυτά, ο Φιλς ισοφάρισε σε 6-6 με love game οδηγώντας και το δεύτερο σετ σε τάι μπρέικ, εκεί όπου «έσπασε» δύο ακόμα φορές το σερβίς του Στέφανου, επικρατώντας με 7-4 και πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ