Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Διπλό» για τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Eurocup Γυναικών

Ιδανική πρεμιέρα έκανε ο Ολυμπιακός στο Eurocup μπάσκετ γυναικών. Οι παίκτριες του Θάνου Νίκλα επικράτησαν εύκολα της Καϊσερι με 85-69 στην Τουρκία, κάνοντας ποδαρικό με το «δεξί» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Οι «ερυθρόλευκες» είχαν σε εξαιρετική μέρα την Χριστινάκη, η οποία σημείωσε 16 πόντους, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και η Νικολοπούλου, η οποία «γέμισε» την στατιστική της, μετρώντας 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Από την πλευρά της τουρκικής ομάδας ξεχώρισαν η Έλενμπεργκ και η Ρίτσαρσον με 14 πόντους αντίστοιχα. 

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στην πρώτη περίοδο, άργησε να βρει τα πατήματα του με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στο σκορ με 9 πόντους (24-15). Ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκες» ανέκαμψαν με κορυφαία την Χριστινάκη και με ένα επιμέρους σκορ 13-20 καταφέρουν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του παιχνιδιού (37-35).

Η ομάδα του Θάνου Νίκλα μπήκε φουριόζα στο 3ο δεκάλεπτο και χάρη στην εξαιρετική άμυνα της κατάφερε να αφήσει την Καϊσερί χωρίς σκορ για παραπάνω από τρία λεπτά, αποκτώντας μια διαφορά 11 πόντων (49-60). Οι «ερυθρόλευκες» διατήρησαν το προβάδισμα τους στην τελευταία περίοδο, φτάνοντας μάλιστα και την διαφορά στην ύψιστη τιμή της +15 (61-76) κάνοντας τυπική διαδικασία τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. 

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 37-35, 49-60, 69-85.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ