Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΟΦΗ πήρε την πρόκριση στην ματσάρα με τα Χανιά

Με δύο γκολ και μια ασίστ του Μοσκέρα, ο ΟΦΗ έφυγε νικητής από τα Περιβόλια με 5-3 επί των Χανίων και προκρίθηκε στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας.  

Ο ΟΦΗ δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, αλλά κατάφερε να προηγηθεί στο 29′ όταν ο Αμπάντα με ένα δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση βρήκε δίχτυα γράφοντας το 0-1. Τα Χανιά προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά ο Μπάουμαν είπε «όχι» στην κεφαλιά του Νίκολιτς, με τον ΟΦΗ λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ. Στο 42′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βούρος με κεφαλιά είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, αλλά ο Φελίπε έκανε από κοντά το 0-2. 

Οι γηπεδούχοι πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου μπήκαν ξανά στο παιχνίδι. Ο Μάναλης έκανε το γύρισμα και ο Ελευθεριάδης με σουτ στην κίνηση μείωσε σε 1-2, ενώ στο 52′ έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον Μανουσάκη να νικάει τον Μπάουμαν με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ο ΟΦΗ κατάφερε όμως να βγάλει αντίδραση. Αρχικά στο 61′ πήρε ξανά το προβάδισμα με μια από τις αλλαγές του Νταμπράουσκας. Ο Μοσκέρα με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Καλογεράκη κάνοντας το 2-3, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 64′ με ένα όμορφο πλασέ σημείωσε και δεύτερο γκολ, διαμορφώνοντας το 2-4. Το ματς επιφύλασσε ωστόσο κι άλλες συγκινήσεις καθώς τα Χανιά κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς στο 67′ μειώνοντας σε 3-4 με μακρινό σουτ του Σερβιλάκη, ενώ δύο λεπτά αργότερα απείλησαν με την ισοφάριση ξανά, αλλά ο Μπάουμαν σταμάτησε το δυνατό σουτ του Ντίας.

Στο 70′ ο Φελίπε αποχώρησε τραυματίας, με τον Νέιρα να τον αντικαθιστά και τον ΟΦΗ να πετυχαίνει πέμπτο τέρμα στο 78′ με τον Ριέρα, έπειτα από ασίστ του Μοσκέρα, να γράφει το τελικό 3-5 και να δίνει την πρόκριση στον ΟΦΗ στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Νταμπράουσκας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες στο 83′ λόγω αποβολής του Μεγιάδο με δεύτερη κίτρινη.

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Νίκολιτς (82′ Κατσούρρι), Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Σερβιλάκης, Τσορνομάζ, Λεμονής (82′ Μπουρσέλης), Τσέλιος (67′ Ντίας), Μιούλερ (46′ Ελευθεριάδης), Μάναλης (61′ Βουό), Μανουσάκης

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Λαμπρόπουλος (70′ Γιαννούλης), Πασαλίδης, Βούρος, Αμπάντα, Λάρσον, Γκλάζερ, Μεγιάδο, Γκαγέγος (57′ Ριέρα), Τοράλ (57′ Μοσκέρα), Φελίπε (70′ Νέιρα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ