Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γερμανι…ώδης πρόκριση

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα η Γερμανία πέρασε στην επόμενη φάση του Euro επικρατώντας με σκορ 3-0 της Σλοβακίας.

Με κέφι και όρεξη για επιθετικό ποδόσφαιρο ξεκίνησαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες με τους Γερμανούς να χάνουν την πρώτη σημαντική φάση στο 7′ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κρόος ο Κεντίρα πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κόζατσικ έδιωξε σε κόρνερ.

Ωστόσο, δεν άργησαν πολύ να πανηγυρίσουν, αφού ό,τι δεν κατάφερε ο Κεντίρα το πέτυχε ο Μπόατενγκ με σουτ στο 8′. Ο Κρόος εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί της Σλοβακίας δεν έδιωξαν καλά και ο έμπειρος στόπερ με ωραίο βολέ -η μπάλα κόντραρε λίγο και σε σε έναν αμυνόμενο- έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τα «πάντσερ» δεν σταμάτησαν να πιέζουν και έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0 όταν στο 13′ ο Σκρτελ υπέπεσε σε πέναλτι όταν έσπρωξε τον Γκόμες. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Οζίλ, ο οποίος είδε τον Κόζατζικ να αποκρούει το σουτ του κρατώντας το 1-0.

Στο 24′ ο μέσος της Άρσεναλ έκανε ένα πολύ καλό σουτ, αλλά, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε ελάχιστα έξω. Οι Σλοβάκοι ελάχιστες φορές βγήκαν μπροστά, αφού τις περισσότερες ήταν πίσω και προσπαθούσαν να ανακόψουν τις προσπάθειες για των Γερμανών. Στο 41′ οι Σλοβάκοι έφτασαν κοντά στο 1-1 όμως η κεφαλιά του Χάμσικ την έδιωξε εντυπωσιακά ο Νόιερ σε κόρνερ.

Και αφού δεν έγινε το 1-1 έγινε στο 42′ το 2-0 μετά από τρομερή ατομική προσπάθεια του Ντράξλερ, γύρισε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Γκόμεζ ο οποίος με πολύ ωραίο τσίμπημα διπλασίασε τα τέρματα της Γερμανίας.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ δεν σταμάτησαν να έχουν το πόδι τους πατημένο στο «γκάζι» και να κυνηγάνε το τρίτο γκολ που θα έδινε θριαμβευτικό χαρακτήρα στη νίκη τους και το σημείωσαν στο 63′ όταν ο Χούμελς πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Οζίλ και ο Ντράξλερ με ωραίο σουτ από κοντά «έγραψε» το 3-0.

Παρά τα τρία τέρματα διαφορά οι Γερμανοί πίεζαν σε όλο το γήπεδο για να κλέψουν μπάλες και να πετύχουν ακόμη πιο πολλά γκολ. Ωστόσο, οι τελικές τους προσπάθειες δεν ήταν καλές, με αποτέλεσμα το 3-0 να μείνει μέχρι τέλους.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ, 4-2-3-1): Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Μπόατενγκ (72’ Χέβεντες), Έκτορ, Κεντίρα (76’ Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Μίλερ, Εζίλ, Ντράξλερ (72’ Ποντόλσκι), Γκόμεζ. 

Σλοβακία (Γιαν Κόζακ, 4-3-3): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Γκιομπέρ (84’ Σαλάτα), Σκρίνιαρ, Χροσόφσκι, Χάμσικ, Βάις (46’ Γκρέγκους), Κούτσκα, Ντούρις (64’ Σέστακ). 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ