Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tσιτσιπάς: «Είμαι απογοητευμένος, δεν είναι δικαιολογία η κούραση»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εξαντλημένος από την υπερπροσπάθεια στους αγώνες με τη Σλοβακία, αλλά ο ίδιος έριξε την ευθύνη μόνο στον εαυτό του.

«Το ματς δεν έγινε με τον τρόπο που έχω συνηθίσει να παίζω», είπε αρχικά για τον αέρα ο 25χρονος τενίστας. «Υπήρξαν φορές που το σερβίς μου υποβιβάστηκε, ας το πω έτσι. Έγινε μειονέκτημα αντί για πλεονέκτημα και ήταν δύσκολο να βρω λύσεις. Όλοι τους αυτό το διήμερο επέστρεφαν ξαφνικά καλά και ανέβαζαν την πίεση στην επιστροφή. Ήταν δύσκολο αυτό, να παίζεις με τον αέρα, αλλά πιστεύω πως και τον Άλεξ τον δυσκόλεψε. Δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορείς να το αλλάξεις κι ελπίζω άλλη φορά να μην υπάρξει κάτι τέτοιο».

Έπαιξε ρόλο η κούραση; «Το περίμενα ότι θα συμβεί αυτό με τα back to back παιχνίδια. Ήξερα ότι δεν θα είναι εύκολο. Η Σλοβακία είναι ψηλότερα από εμάς στην κατάταξη και σαν σύνολο. Ήξερα ότι έπρεπε να παίξω τρία ματς στο διήμερο, οπότε η κούραση δεν είναι δικαιολογία. Νοητικά ήμουν έτοιμος, για να παίξω τρία ματς. Δεν έβγαλα το τένις που ήθελα να δείξω στην ομάδα μου και τον κόσμο. Είμαι απογοητευμένος γιατί ήρθα εδώ για την πρόκριση. Το σημαντικότερο ήταν ψυχολογικά να κερδίσουμε το διπλό, γιατί θα μου έδινε ώθηση να βγάλω περισσότερη ενέργεια στο απλό. Δεν είναι ότι ένιωσα πίεση, αλλά σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να έχεις προβάδισμα για να νιώσεις λιγότερο βάρος πάνω σου. Συνεχίζουμε ελπίζοντας στο μέλλον για καλύτερους αγώνες».

Τέλος ρωτήθηκε και τι τίτλο θα έβαζε για την εμπειρία του Καλλιμάρμαρου. «Το τένις δοξασμένο σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της Ελλάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ